Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Super Delicious!

  • Friday, November 23, 2012
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , ,
  • Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera...




    Time Deepavali..sofia lepak kat KLCC..boleh dikatakan hampir sepanjang hari tuh memang duk lepak dalam tuh je..so, makan pun dalam tuh..since dah kat KLCC nih..kitorang memang tak nak makan makanan yang memang boleh dapat kat kawasan rumah sofia tuh...try something new!

    So, sofia decide nak layan makanan korea!!! yeay!!! memang sofia naaaakkk sanggaaaattt makanan diorang...alhamdulillah...kat KLCC nih ada yang memang terjamin dan bila nampak yang tukang masak pun orang islam..ok..confident 100%

    Lepas tuh..sorang-sorang adik-adik sofia decide nak ikut selera sofia...penyudahnya..semua bantai makan korean...bagi tekak sofia yang memang suka steamed n grill nih memang boleh masuk sangat lah kan...hahaha...



    Time sofia yang order tak putus-putus nih..ade sorang perempuan pun nak order..pakai jubah n tudung macam orang Arab la cara pemakaian nya..tapi tengok muka ala-ala chinese-jepun..sebab putih die lain..putih betul...sekali die cakap dengan orang yang kat tukang amik order tuh bahasa korea..wahhh betul-betul confident la makanan nih Halal 100%..

    Sofia amik set beef grilled..ade nasi..ade kimchi soup..beef grilled sure la kan..memang sedaaappp! kimchi soup die masam-masam pedas..haha tekak sofia memang boleh masuk..bestttt..tapi Iqa kurang...die memang masih tekak melayu even kemaruk dengan korea nih..

    Syaza amik jjang..bagi sofia pun ok..cuma tak pedas la..die punya kuah rasa macam ala-ala kuah rojak...cuma bile mangkuk tuh besar sangat..cepatlah rasa muaknya...



    Iqa amik tteokbukki..set iqa ade dapat soup..rasa macam ade rasa ginseng2 sikit..dan memang ok jugak untuk tekak sofia..dan sekali lagi Iqa tak dapat nak telan..iqa cakap muak sangat sebab tteokbukki nih sebenarnya rasa macam tepung tapi kenyal-kenyal...haha ok je..bila iqa hirup soup tuh lagi lah muka die...hahaha..nasib baiklah muka die ngadap sofia..

    Chibby pulak..sure memang ramen jelah fav die..sebab kebanyakan dishes diorang banyak sayur..chibby nih mana lah makan sayur..ni pun ramen die amik ramen seafood...rasa die memang la tak sama dengan cap maggi..tapi chibby ok je..hampir habis jugak die makan..siap hirup kuah lagi..

    Lepas tuh..aunty yang jual nih kasik kitorang satu dish baru..free..die suka tengok kitorang yang makan banyak-banyak nih..hahaha sofia rasa sofia je yang 100% memang boleh masuk dengan makanan korea ni..dari cara die masak..memang sofia suka..agaknya sebab tuh bile sofia masak kat umah..memang confirm asyik lah ade yang tak kena..asyik kena marah je ngan ibu..

    Haihhh tengok gambar2 nih balik..buat sofia rasa nak makaaaannnn lagi kat siniiiii~













    1 comments:

    Lyn Yusoff said...

    terus rasa lapar..
    hehehe