Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Release Tension

  • Monday, October 8, 2012
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , ,
  • Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera




    Happy Monday = Happ Working...haha mulakan hari ni dengan fikir yang best2 untuk menaikkan semangat pegi keje...yeay!

    Tang keje tak de masalah sebenarnya..sofia suka keje kat sini..tapiiii tang yang tak best tuh bile nak kena bangun pagi..tuh yangggg liaaattt abis...

    So, hows your weekend? sofia punya hujung berjalan dengan lancar..haha memang lancar sangat..mana tak nya landing je depan tv tuh ha..memang syokk abis..sofia memang nak abiskan masa hujung minggu dengan kadar berehat yang 100% berehat..baru puas hati Isnin tuh nak mulakan keje...

    Jumaat lepas, sofia dengan Syaza bantai tengok movie..penat gile keje last week..+ tak jadi ke Kelantan..kita roger movie jelah..plan nak tengok any kind of movie as long ianya action movie..tapi kan...semua lepas pukul 10pm...alamak...memang tak la..sure mata dah kuyu pukul 10 tuh nanti...

    Lagipun syaza keje ari Sabtu tuh..tak boleh la nak terlalu ber'mid-night' sangat kan...sian pulak budak tuh kang susah nak bangun pagi soknye..

    Jadi, ape movie yang ada...layan jela...ade Hantu Kapcai ngan Ngorat tuh ha..dedua citer melayu...sofia tak kisah sangat citer apa...even mandarin sekali pun sofia boleh layan..tapi, as long duit yang sofia keluarkan tuh berbaloi dengan apa yang sofia dapat lah kan..

    Sofia jarang cerewet..tapi bile dah terkena..ha tuh yang jadi cerewet gile babeng punya lah...

    Lama gile kat kaunter tuh decide nak tengok citer ape..last-last sofia pilih Hantu Kapcai nih..even Ngorat ade Aaron Aziz..yess sofia minat die..tapi..tengok jalan cerita..sofia tak simply suka nak tengok sebab kan pelakonnya..tuh sememangnya bukanlah saya yer!


    So, cerita die boleh la layan...oklah..memang gelak la jugak layan citer nih...

    Tapi, sofia rasa yang buat cerita nih kelakar giler bukan lah zizan..even zizan watak utama die..tapi si Fizz Fairus...lakonan die nampak santai tapi kelakar...bagi sofia, lakonan fizz memang patut di puji...sebab die boleh lakon pelbagai jenis watak...

    Dalam citer nih, watak fizz ialah budak mencuri yang telah insaf dan bercita-cita nak masuk program Imam Muda..jadi korang bayangkan lah macam mana budak yang baru nak baik yang beriya-iya sangat sampai kelakar jadinya...dah tuh, kena kacau pulak dengan hantu zizan..lagi haru biru hidup si fizz tuh..

    Jalan cerita diorang ok...lakonan pun semuanya ok..smooth...tapi, terlalu banyak penggunaan CGI..tuh yang kadang-kadang kurang natural jadinya..bagi mata sofia la..ada part yang patut CGI..ada part yang tak perlu..

    Apa pun, sofia agak puas hati jugak dengan film nih banding film melayu lain (yg mata sofia tengok sendiri) yang sofia memang confirm buat sofia rasa nak maki je..tak payah tunggu keluar dari seat, dalam panggung tuh pun dh boleh dengar orang maki hamun kalau dah memang tah apa2 je kan citernya..

    Tapiiii minggu nih...sofia tak sabar nak tengok film Aku Terima Nikahnya...tweet dari Adi, pasal ayat-ayat dalam cerita tuh yang buat sofia lagi excited nak tengok...jalan ceritanya seperti seorang isteri yang akan kehilangan suaminya..tapi tak tau betul ke tidak..apa pun kita tengok dulu film tuh baru kasik review..







    2 comments:

    Zie Madini said...

    zie gak yg belum tgk movi ni :(

    Mr. J said...

    tunggu ada pirate dlm tenet baru tgk.. hehehhee download..