Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Penyudahnya..Layan Ni

  • Monday, October 15, 2012
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , , ,
  • Assaalmualaikum wbt...Salam Sejahtera...




    Happy Monday!!! Bila dah monday tuh...happy working lah korang yer...termasuk la sofia for sure..pukul 7 lagi dah tercegat kat lobby office...pagi tuh kan rezeki...so, baiklah datang awal kannn...hehe

    Hows your weekend? sofia pulak sangat full..tapi still dapat tido dengan puas..puas tuh bermaksud dapat bangun tido pagi tuh sesuka hati...yeayyy..tuh yang nikmat..sebab dah 5 hari kita bangun awal kan...weekend jelah nak kasi puas-puas tido...

    Last week sofia kan ada meroyan kata nak tengok filem tuh kan..nak sangat tengok citer Aku Terima Nikahnya tuh kan...hahaha..penyudahnya sofia tak tengok pun cerita tuh okeyyy~

    Sebabnya, syaza cakap citer tuh tiru filem The Vow..sofia pun dah tak hingat filem The Vow nih...hurmm tuh dah buat sofia terus malas lah nak tengok...kang ade yang meroyan pulak sofia dalam tuh...

    So, sofia end up tengok filem Looper nih...fuhh memang timing die pun cantik lah kan...citer die pulak memang tak menyesal tengok...filem yang bagi kite berfikir sebenarnya...setiap scene memang tak dapat nak predict langsung...dan citer nih full 2jam...

    Mula-mula je jalan cerita agak slow..haha padahal mula-mula dah set mind tuh tengok citer nih sebab si Bruce tuh...hehe...filem nih sofia tak review langsung mana-mana sebelum tengok..terpilihnya citer nih untuk ditonton memang 100% sebab Bruce..sebab sofia yakin citer Bruce memang tak pernah kecewakan...hahaha...

    Memang superb...ha Joseph Gordon nih kan...sofia rasa die suai sangat pegang watak James Bond..korang tengok lah citer nih..bagi sofia cara dan style die memang suai sangat pegang watak James Bond...tapi, tuh la citer James Bond baru nih nanti, still maintain Daniel Craig tuh lagi...kalau Joseph Gordon nih pun okey ganti so Daniel Craig tuh...haha

    Untuk review filem nih nanti sofia review ea...


    Aku Terima Nikahnya..syaza kata sama jalan cerita dengan The Vow nih ha..cuma dalam The Vow si isteri yang problem hilang ingatan tuh...dan jalan ceritanya memang sedih...

    Aihhh dahla Sabtu tuh 13hb...memang pun hati sofia tengah tak berapa nak stable sebenarnya...sebabnya nanti sofia story..dan sebab tuh juga sofia tak pilih untuk tonton Aku Terima Nikahnya...insya-allah akan tengok nanti..tapi bukan masa yang terdekat kot...

    Sofia bukan tak sokong citer melayu..tapi sekali lagi..sofia as pengguna..berhak untuk pilih mana yang sofia nak terutama bila kita keluarkan duit..yesss sofia memang particular sikit...dah kita keluar duit..tak kisah la berapa even rm1 sekali pun...sofia nak kan kepuasan dan rasa berbaloi..sebab tuh sofia memang bukan jenis nak bantai sangat semua filem sofia tengok...even sofia memang kaki movie..

    Bila seronok tengok...even perlu beli DVD pun sofia tak de hal..even beli DVD yang original pun..sebab ianya memang lah layak kan...ha tuh bagi sofia...sofia tahu setiap orang ada caranya tersendiri...dan terpulang pada masing-masing..duit korang..korang yang layak tentukan ke mana mengalirnya...but for me..nih cara sofia..

    Bagi sofia la, sofia lagi boleh terima cerita-cerita melayu yang mengambil kisahnya dari novel atau pun komik...dan bukan cerita atau filem-filem lain yang ditiru jalan ceritanya...hurmmm...tuh my opinion...So, terpulang pada korang semua nak pilih filem apa untuk ditonton okeyyy~














    1 comments:

    Zie Madini said...

    zie nakkk sgt tgk citer aku terima nikahnya tu taw. tp itulah..bila dh jd mama ni...payah dah nk tgk wayang....uwaaa!