Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Film Review : Looper

  • Tuesday, October 16, 2012
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , ,
  • Assalamualaikum...Salam Sejahtera...






    Looper - movie yang best..tak sia-sia pilih untuk tontonny..yang pada asalnya sofia dengan syaza tengok sebab Bruce Willis..tapi syaza dah ade review sikit pasal citer nih daripada kawan-kawan die..

    Looper mengisahkan pasal pembunuh yang membunuh mangsanya dari masa depan melalui time travel..haha nak susun ayat pun sofia tak berapa nak reti..tapi sofia try la ek..takut je maksudnya tak sampai..takpe2..sofia try olah citer tuh..

    Kira, si Joe (by Joseph Gordon Levitt) nih looper..die akan pergi tempat yang ditetapkan, dan tunggu masa yang telah ditetapkan..nanti mangsa die tiba-tiba je muncul kat tempat yg ditetapkan tuh..keadaan mangsa tuh bertutup macam orang yang nak kena tali gantung..dan dalam mangsa tuh ade diselitkan silver atau emas..kire macam upah lah untuk si looper nih...





    Looper nih ramai sebenarnya..dan memang ada big boss nye lah...satu peraturan looper, muncul je mangsa, terus tembak..jangan tunggu lama atau bukak tutupan muka mangsa tuh..kesannya mangsa boleh lari atau mengelakkan diri..jika mangsa lari..looper akan dipukul oleh big boss nya lah..

    Tiba-tiba si Joe nih dapat mangsa yang buat die tergamam untuk terus tembak...bila die nak tembak..mangsa tuh elak..tembakan Joe terkena pada emas dalam mangsa tuh..dan mangsa tuh tak mati..terus bangun dan pukul si Joe nih sampai pengsan..bangun je dari pengsan kereta die dah tak ada..dan yang pasti big boss die sedang cari die lah kan..




    Yang sebenarnya mangsa yang sepatutnya Joe tuh tembak adalah diri die sendiri dari time travel tuh 30 tahun akan datang...hah kat situ lah kemuncaknya..di mana mangsa tersebut adalah Bruce Willis...

    Di situlah mulanya keseronokan cerita nih bila Joe muda (Joseph Gordon) dengan Joe dewasa (Bruce Willis) mencari punca dan solution dalam masa dan tempat yang sama..dekat sini diorang akan cari budak yang mana akhirnya menjadi seorang Looper dan bagaimana ianya ditamatkan...korang patut tengok...

    Sofia bagi 9 dari 10 untuk Looper nih







    0 comments: