Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Aidiladha Dulu dan Sekarang

  • Thursday, October 25, 2012
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , ,
  • Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera




    Fuhhh arinih pegi kerja, jalan raya clear abisssss...seronoknya bawa kereta...tak ada kereta yang bersimpang siur...tapi area umah sofia..banyak je kereta lagi..maybe diorang balik kampung pagi nih kottt..

    Budak-budak sekolah dah cuti ke ek? macam arinih sunyi and lengang tak ada nampak budak sekolah langsung..tuh yang jalan pun lengang jugak kot..

    Sofia pun lupa nak tanya Iqa ngan Chibby...ala, tapi budak 2 orang nih..kalau dah umah tuh semuanya dah balik..masing-masing pun dah malas nak pegi sekolah..nak-nak exam pun dah abis...

    Nih kat umah Muar, semua dah balik...even ibu sofia yang keje dalam Muar pun sampai amik cuti arinih..haaa jadinya korang nanti buatlah persiapan sambut tuan puteri ni nak balik ni haaaa~~ masak sedap-sedap ea...along sampai umah semua dh hidang :p



    Act gambar-gambar nih gambar raya haji 2010 tak silap sofia..time nih abah, ibu n Haziq kat Mekah..jadi kitorang adik-beradik nih harus la jugak teruskan upacara tradisi iaitu ke rumah atuk dedua side..time nih tak la terasa sedih gile macam 1st time abah ibu pegi haji dulu..asal dengar takbir je nangis...time nih dh tak..sebab layan kerenah budak-budak nih nak ke sana sini...penatttt...



    Tapi time tuh nasib baikkkkk sangat ade Mohd Syukri nih ha tolong sofia...memang die banyak tolong sofia dari belakang dalam menjalankan tangungjawab sebagai seorang yang sulung...sampai adik-adik sofia selesa yang teramat sangat dengan dia..si chibby sendiri kadang-kadang lebih selesa dengan suami sofia dari sedara-sedara yang lain...ye..suami sofia sangat pandai layan adik-adik sofia...

    Adik-adik pun selalu cakap yang sofia beruntung sangat dapat jadi isteri kepada abang syuk..die seorang yang sangat2 baik...yer! memang along rs bertuah n beruntung teramat sangat kenal dan akhirnya dapat juga jadi pasangan suami sofia dunia dan akhirat..insya-allah~


    Tahun lepas pulak sofia tak ingat langsung macam mana keadaan raya tahun lepas..serious tak ingat..mungkin keadaan sofia pun time tuh tengah dalam eddah kan..jadi, sofia lebih banyak duduk rumah atau pun di rumah mak mertua sofia..

    Tahun nih pulak..tak tahu la macam mana pulak keadaannya..yang pasti, sofia akan ke kubur, ke rumah atuk-atuk dan mak mertua sofia..sofia punn dah lama tak balik Muar, last sekali ke kubur tengok dah ada tambahan sebelah suami sofia..dan sofia pun tak ada pulak mimpikan suami sofia..maybe tak ada jiran baru lagi kot..setakat nih..dah 2x sofia mimpikan suami sofia kenalkan seseorang kepada sofia..lepas tu bile pegi kubur..tengok ada kubur baru sebelah die..tapi tak tahu lah..mungkin kebetulan atau mainan tidur ke apa kan...tapi tuh la yang sofia alami...

    Sofia arap akan lebih kuat untuk harungi ketentuan Allah swt ni..selagi DIA menginginkan sofia berada di dunia ni...

    Jadi, Selamat Hari Raya Aidiladha kepada semua muslimin muslimat..











    0 comments: