Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Tradisi Part 1

  • Tuesday, September 4, 2012
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , ,
  • Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera....






    Memang menjadi tradisi kita semua kan, tak kira time Raya ke ape jenis perayaan sekali pun..sofia rasa..even CNY pun still ada juga tradisi ni..apa lagi kalau bukan salam-menyalam nih..tapi kire macam salam keruk la..sebab bebudak (adik-adik sofia) salam memang ade tujuan lain selain dari mohon ampun...



    Lumrah keluarga sofia, sebelum gerak keluar ke rumah atuk-atuk..kitorang kena salam-salam dulu..pastu amik gambar family dulu..pastu baru boleh gerak pegi umah tok mak...



    Upacara salam-menyalam nih ikut turutan..mula dengan abah n ibu...lepastu sofia, syaza, haziq, azirah, iqa dan yang last sekali pastinye lah si Chibby tuh...dah die paling bongsu...



    Tahun nih alhamdulillah...emosi sofia dapat control..tak macam tahun lepas..but deep inside me..the feels like killing me softly...




    Haaaaaa...betul tak sofia cakap.......budak-budak nih memang nak yang bersampul-sampul nih kannnnnn...



    "Maaf-maaf..pastu buat balik.." hahaha...tuh yang selalu kitorang dengar lepas salam-salam...biaselah tuh nature..tak sampai sehari pun maaf-maaf..kang malam dah bertekak balik...haha



    Gaduh ke hape ke lepas momen nih belakang kire even dah memang tahu akan bertekak..sebab nih adalah tradisi yang tak boleh di ubah..kang kene tangan pulak ngan abah ibu...




    Nampak tak sampul raya yang hijau...tuh gambar sebenarnya gambar artis kpop...haha sampul raya tuh memang khas untuk adik-adik sofia...yg girls dapat hijau..yg boys dapat pink..memang saje nak bagi yg boys nih pink...dan kebetulan memang ade 2 je pink..so memang ngam-ngam la kasik boys...



    See..betul tak sofia cakap...bertekak...bercakaran...berhalilintar tuh memang ada...tapi pastu laga-laga pipi pulak...biaselatuh....



    Chibby...

    Dulu die tak payah pun nk berlutut camni bile salam-salam kitorang..sekarang nih dh berlutut..nampak dah besar dah budak nih...

    We miss him yg masa die kecik-kecik....aishhhhh~



    Bak kata azirah, even adik tuh dah besar..he is still our baby...



    Tapi memang lain pun perangai die bile dalam kalangan family ngan dalam member-member die...



    Sebenarnya gambar ibu nih yang first..tapi gambar dah bercelaru la...malas nak susun...



    Azirah yang paling over..untuk semuanya...die memang terover sikit..sikit? tak banyak...haha...abah layankan je buat muka ngan die...



    Ibu dah tense tuh..sebab lipstick azirah kena kat tudung ibu...hahahha...tuh nasib baik die tak pakai lipstick merah menyala...kalau tak lagi pekat melekat kat tudung ibu tuh ha...



    Tak sampai sejam pun lepas salam..nih ha dh macam nih...hahaha

    That's is my family...rumah keluarga yang lain dah ade keletah budak-budak kecik..tapi family kitorang masih lagi kitorang yang buat menggila...need to wait more years untuk dengar keletah budak-budak kecik dalam family nih...







    1 comments:

    oktant said...

    Keluarga saya pun masih amalkan tradisi ni. Cuma ahli keluarga saya taklah seramai ahli keluarga Sofia.

    Tapi, bila dah sampai di rumah nenek, barulah keadaan tu jadi lebih meriah.