Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Raya 2012 Preview

  • Wednesday, August 22, 2012
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , ,
  • Assalamualaikum wbt..Salam Sejahtera...




    Sekejap je dah setle...raya pertama hingga ketiga berlalu dengan sangat pantas..sofia punye jadual memang pack giler..dh tradisi raya pertama hingga ketiga memang untuk family..tahun nih raya belah tokmi hampir semuanya ada...akak sedare sofia yang duk Kuwait pun balik..bukan senang dapat semua berkumpul...so bile semua ade nih..nak amik gambar family..dalam umah tokmi memang tak muat...kene kat luar juga..divide lelaki and perempuan...hehe tokmi yang duduk tengah-tengah tuh...

    sorry gambar gune BB tak clear...nanti baru review betul-betul pakai picture dari camera punye...


    Nih sofia tunjuk sekali imbas segala yang berlaku sepanjang raya pertama hingga ketiga..selalunya raya pertama memang untuk side abah..dari tengah hari sampai ke malam...pagi raya pertama jumpa dulu tok mak..salam-salam..pastu terus pegi umak tokmi...


    Raya pertama ikut tema family...kuning..tradisi..ibu akan tetapkan tahun nih warna apa...so, lepas tuh kitorang yang pakai kain baju siap ni pegila cari warna yang sedondon dengan tema...

    Tapi raya kedua, raya rumah tok-tok sedare side ibu..warna bebas..tahun nih pulak ibu bagi kebebasan pakailah pape yang nak pakai...sofia dengan syaza baju dari poplook... 

    Rasanye banyak betul kali nih sofia borong dari sane..hehe pemalas punye pasal nak keluar cari baju...jalan jem sane sini..kang beli sehelai dua..nak bayarnye pulak dah sampai macam ape que nya...haishhh malas..malas..malas...


    Tradisi juga...bermula raya kedua sebelah malam adik-beradik abah akan datang beraya dan berkumpul di rumah...kali nih abah amik 90% catering..kenapa tak jadi 100% sebabnya still kitorang kene susun n kemas tempat makan...pinggan semua still kitorang kene lap... 


    Selalunya memang akan dimulakan dengan tahlil untuk arwah-arwah keluarga kami...sayu sangat bila nampak nama Mohd Syukri kat senarai nih...dari yang paling tua hingga paling muda...

    sofia rindu sangattttttt kat abang...


    Nih pula baby 2012..cicit tokmi...dapat beraya tahun nih..dedua perempuan...

    Raya tahun nih sofia dapat kejutan dari member yang sangat lama tak jumpa..lost contact..dan die pun dah stayed holland..tetibe ade orang datang pepagi raya ketiga...sekali tengok Michelle...last jumpe michelle masa die kahwin..sofia dengan syuk pergi wedding die..

    Michelle dah ade anak perempuan sorang..kerana terlalu surprised dengan kehadiran die..berbual tak tau noktah...lupa nak amik picture die...later on bile ade picture sofia akan share kan kat sini...anak die sangat comel..tengok sekali imbas macam rupa Isla..anak cousin sofia..

    Kesimpulannya sambutan raya macam tahun sebelum-sebelum nih...berkumpul...salam-salam..yang berbeza hanya tahun lepas...yang boring dan rasa annoying bile orang jumpe kata cari pengganti...sofia memang rasa annoying betul bile orang cakap macam tuh..meluat sangat...bagi sofia hidup bukan untuk kahwin...kite pun belum tentu dapat rasa tua...



    1 comments:

    duniafana said...

    ya kita pun blm tentu dapat rasa tua..slm eid