Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Masa Berlalu Dengan Pantas

  • Thursday, August 2, 2012
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , ,
  • Assalamualaikum wbt..Salam Sejahtera...





    Kejap betul masa berlalu..hari nih dah tanggal 13 Ramadhan..lagi dua hari dah separuh bulan dah kita berpuasa..bulan pun akan betul-betul bulat pada 15 Ramadhan tuh..Dah kemuncaknya..lepastuh, bentuk bulan akan beransur berubah sikit demi sikit untuk menjadi anak bulan..dan apabila tiba masanya, bulan Syawal akan tiba..


    Bila dah makin lama puasa nih..sofia punya selera makan dah makin worst..tak tahu nak masak apa..tak tahu nak beli apa..dan penyudahnya tak tahu nak buka atau sahur apa..memang buntu dah tahap apa dah semalam..akhirnya, masak juga nasi..serious dah tak tahu nak masak apa jenis mee lagi dah...




    Nak masak mee yang hebat2 tuh memang tak reti sangat la..yang rajin mee hun soup, mee hun tom yam, spaghetti pulak dah pelbagai cara masak dah try..dari yg western punya style sampai ke traditional abis..buat puree guna cara traditional okey...hehe..tuh cara sofia dapat daripada Fatin Liyana...simple gile tapi sedappp..sofia plak memang suka spaghetti..jadi masak la camne pun..sure telan punye..




    Sofia tak tahu la arinih nih masak ape ekkk...hishh kalau ikutkan hati..makan biskut je pun tak pe..janji ade air..perut sofia nih ok la..kang perut si syaza tuh tak boleh pulak..nak tak nak kena juga main dish..tp tak mao la nasi lagi..serious perut sofia tak selesa lepas tuh..maybe dari kecik dah dibesarkan dengan cara berbuka dengan selain dari nasi..ermmmmm...any suggestion plzzzz...




    Haaaa ade pulak gambar kerang nih..sofia memang suka sangat kerang..terutama kerang bakar...memang ngadap dan susah berhenti..aritu time awal ramadhan abah pergi tempat ikan naik dan ade kerang..die borong terus...malam tuh buat kerang bakar ngan adik-adik sofia...perghhh memang sedap...tapi kalo duk sengsorang nih..hishhh memang tak la..malas nak buat..so, semalam sofia buat sambal tumis kerang...terpedas giler pulak..ape lagi..terus tak selesa la kan perut tuh..so, arinih nak masak ape ekkkk>> puas pikir dari tengah sahur tadi nih..sampai sekarang tak tahu nak masak apa...





    0 comments: