Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Keselamatan Itu Penting

  • Friday, August 17, 2012
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , , ,
  • Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera....




    Hari ni memang penghujungnya lah kan...memang berduyun akan balik ke kampung memasing..haihhh tah camne agaknye keadaan jem kat highway ni nanti...sofia masih bekerja untuk arinih..last day keje..lepas ni terus cabut balik Muar..tuh pun tak tahu la pukul bape sofia boleh sampai Muar..hishh tak boleh nak kata la kan bila memikirkan jem nih...

    Kalau ikut plus punya cadangan tuh, area 12 tengah hari..tapi tapi...kalau dapat time-off pun mula 12.30..ermmm tapi sofia rasa kalau dapat tuh bagus la..at least dapat gerak time orang tengah solat jumaat kan...legaaaaaa sikit kot keadaan jalan kat highway tuh...tapi tak tahulah bos nak kasi time-off ke tak...doa banyak-banyak ari nih..semoga bos lembut hati nak kasi time-off..hehehe...

    Ohhh ye..even semua exited nak balik kampung halaman memasing tuh..keselamatan jangan lupa..tuh harus diutamakan yer...ape pun baik mencegah dari merawat..sofia dapat borang nih dari polis..area umah memang ada polis selalu buat rondaan..so, korang yang tak dapat borang macam ni, baik try tanya kat balai polis ade ke tak..macam kawasan sofia, major nya orang melayu dan for sure diorang akan balik kampung...tapi sofia rasa even bukan orang melayu pun..sure akan ambil peluang ni untuk prgi bercuti...



    Kat borang nih, polis siap bagi tips pencegahan jenayah...apa langkah yang perlu kita ambil sebelum kita tinggalkan rumah..antaranya pasal kunci..make sure sistem kunci adalah yang berkualiti..

    Selain tu, ada juga senarai no tel balai polis yang beroperasi 24jam..korang boleh check balai polis mana yang berdekatan dengan rumah korang kat sini Haha sebelum ni tak tahu bape banyak balai polis yang ada kat Putrajaya ni..sekarang baru tahu ade 2..presint 7 dengan presint 11..

    Ingat....keselamatan tu penting..baik mencegah dari merawat...sediakan payung sebelum hujan...






    1 comments:

    Zie Madini said...

    HEHEHE....baru selamat rumah di tinggalkan, kan :) Thanks to polis...hehe