Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

I Know I Can Do It

  • Monday, August 27, 2012
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , , ,
  • Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera...




    Last week sofia dah mula kerja dah..cuti hanya pada hari Rabu..tuh pun sebab sofia nak kena service kereta..tuh yang amik cuti..nak service before raya full..tak pela..janji kereta setle service...

    Kali nih sofia buat kerja agak giler..balik sorang sebab syaza still in holiday..die cuti seminggu..sofia balik sendiri..dan sofia buat keputusan untuk balik sebelah pagi..sebelum subuh..

    Kalau dulu masa kat Pontian, bila sofia plan nak balik awal pagi, sure Mohd Syukri yang rela hati untuk drive kan...selalunya lepas die hantar sofia, die akan balik naik bus...mulia kan hati die..sofia memang rasa beruntung sesangat dapat suami macam Mohd Syukri...sofia tak minta dan tak merenget ke apa nk minta die hantar sebab sofia pun rasa macam buang masa dan agak bazir duit sebab lepas tuh nak kena naik bus..tapi Mohd Syukri akan berkeras untuk hantar juga dan die akan cakap tuh tanggungjawab die... 



    Dulu kalau sofia balik lewat petang dan akan jadi sampai malam...Mohd Syukri akan sentiasa on call dengan sofia..sofia rasa memang tak jadi keje ape dah die..asyik dengan telefon je..selagi sofia tak sampai..selagi tuh die tak nak stop call..tak pun, kalau sofia cakap batery dah nak low..die akan keep on sms...die tahu sofia memang senang mengantuk..tanpa mengira tempat dan masa...agak-agak ngantuk..memang senang la lelap..jadi die risau sofia mengantuk..



    Tapi, sekarang lain...sofia kena drive sendiri..buat sendiri..sebelum nih segalanya sofia bersama dengan Mohd Syukri..tapi kali nih, i had to do it by myself...mula-mula memang rasa macam tak confident..takut pun ada...nak-nak bile pikir lalu amj melaka tuh..lagilah lampunya..ade pun serupa macam tak ade..gelap memanjang...dengan standby haiwan-haiwan ternakan yang nak lintas ikut suka die...

    Bile pikir-pikir..tak pe..sofia kena try..selagi tak buat, selagi tu sofia tak tau sofia boleh ke tidak...sorang pun sorang la kan...hidup sofia memang sorang...kne biasakan dah...kot-kot kalau nampak sesuatu pun, sofia berharap sofia nampak muka suami sofia..tuh je..

    Alhamdulillah, sofia selamat tiba di pejabat..lewat dalam 10 minit..sofia masuk 7.30am..sampai lewat sikit..takpe..nanti minta sign bos..lagipun perut meragam asyik nak ke toilet je..sepanjang perjalanan layan radio..macam-macam lagu..ingatkan dapat jumpa roh suami sofia..tapi tidak..sofia faham, tu bermakna Allah masih tidak mengizinkan...


    Sepanjang cuti raya nih..kat rumah...pengambilan caffein agak terjaga...parents sofia agak tak suka bile sofia asyik amik nescafe..tapi, untuk driving nih harusssss....standby kot-kot menagntuk nanti...bukan kot lagi pun...memang sofia mengantuk even dah mandi air sejuk..ermmm tak delah sejuk sangat..sebab sofia gune heater hahaha...

    Penyudahnya memang tak la rs nak terlelap sepanjang driving...sampai sofia plan nak tido bile sampai office pun tak dapat...rasa mengantuk tapi mata tak boleh tido..haaaa tuh masalah!



    0 comments: