Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Happy Monday!

  • Monday, August 13, 2012
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , ,
  • Assalamualaikum wbt..Salam Sejahtera...





    Setiap kali Isnin..sure rasa kejap sangat...cepat je masa nih kan...rasa macam tak puas je rest weekend... ;p
    Padahal sofia rasa semalam memang sehari sofia terbaring jer depan tv..haha betul2 tidak mensia-siakan masa + peluang yang ada untuk berehat..akibatnya..pagi tadi sofia nyaris-nyaris nak sambung tido sebab ingat arinih ahad...hahahaha...

    Sabtu sofia keluar juga ke KL..Ahad tuh jelah sofia duk melepak abis kat umah...tgk tv..memang syokk betul dapat buat camtu...

    Pagi tadi siapa yang tengok closing ceremony Olympic?? Haaaa...sofia tengokkkkk..dengan harapan yang tinggi la kan nak tengok group spice girls tuh buat persembahan...diorang punya persembahan selalu ade gimik yang tersendiri..tuh yg buat sofia gigih jugak nak tengok...tapi...tapi...

    Penyudahnya, time sofia mandi tuh la diorang punya turn...hishhh! stress betul..punye harapan tinggi nak tengok diorang..bukan senang dapat tengok diorang nih buat show sekarang nih...dah memasing semua bz dengan urusan memasing..sofia rasa Victoria tuh je yang macam selalu muncul..yelah die kan bini beckham..sentiasa dapat liputan media..

    Cakap pasal spice girls nih...teringat zaman-zaman sekolah rendah..diorang kan femes time tahun 1998 macam tuh la..budak class time memang major die hard fan diorang...sticker tok sah kata la..berlambak collection diorang..perfume lagi..sofia rasa apa pun barang yg product dari spice girls nih...budak2 class sofia ada...sofia cuma layan lagu die yg best n perfume die pun besttttt...cakap pasal perfume spice girls nih...ade kisah sebenarnya....tuh lain kali la kasik citer...haha bile teringat balik memang tergelak abis...



    Dalam umat Islam semua sibuk siapkan preparation untuk Raya, weekend kita juga dikejutkan dengan berita gempa di Iran..semoga Allah swt melindungi hamba-hambaNYA di sana terutama kanak-kanak kecil...sofia tak sampai hati tengok...diorang baru je nak kenal dunia..tapi, lain pulak yg mereka lihat...sediihnyaaaa...

    Mula-mula pelik jugak aik, Iran berada atas garisan gempa ke? Pastu syaza kata, plat bumi kita nih sekarang sentiasa bergerak..jadi kita tak akan kekal pada satu-satu garisan..so, tuh maknannya, Malaysia juga sekarang tak lah atas khatulistiwa 100% lagi kan....

    Patutla bila ada gegaran mana-mana negara yang berdekatan terutama Indonesia..kita mudah berasa jugak...dan tsunami yang dulu tuh..kita pun terkena..dan adakah satu hari nanti, Malaysia akan merasai juga gegaran gempa bumi macam tempat lain? Kalau negara lain yang memang sedia maklum dengan gegaran nih semua, mereka dah standby dengan binaan rumah ke bangunan untuk berlindung...bis tuh kat Malaysia nih...dah ade ke yang prepare?

    Mungkin bila dah jadi, baru kita nak rasa + nak fikir + nak kenang semuanya...bila dah terhantuk baru nak terjaga...tuh la lumrahnya...






    3 comments:

    CikLily Putih said...

    happy monday!

    Zie Madini said...

    monday ni tadi zie turun kerja kemamaian. hehe. not enough rest due to beli barang utk raya

    Isteri kepada Suami said...

    Cik Lily: happy happy =)

    Zie : mesti penat kannn...tp bila jumaat nanti..penat cmne pun balik keje..sure rs segar je..hehe