Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Weekend: Bersama Family

  • Tuesday, July 3, 2012
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , , ,
  • Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera...





    Weekend aritu sofia balik Muar dengan syaza..syaza dah habis study kat UKM dan sekarang die tengah praktikal kat area Sri Kembangan..dekat la dengan Putrajaya..so, sekarang syaza duduk dengan sofia..


    Bila check calendar kan, rupenye baru sofia perasan yang last week tuh la je sofia balik Muar..tak sedar agak sebulan jugak sofia tak balik Muar..satu pencapaian yang baru jugak buat sofia..cuba kalau suami sofia ade..memang setiap minggu harus balik...


    Jadi, almaklum lah dah lama tak balik Muar..aktiviti sofia dengan adik-adik sofia jela..bermula dengan Sabtu pagi..kitorang breakfast kat restaurant fav Sultan Johor..diorang yang masak untuk istana johor terutamanya bila kerabat johor berada di istana singgah mereka..


    Family sofia dengan owner ni memang kenalan lama..plus, syaza pulak best friend dengan anak die..memang lagi akrab la kan..nenek diorang ni yang masak time wedding sofia..dari majlis nikah, berinai, khatam dan sanding..parents sofia amat2 puas hati dengan masakan diorang nih..kalau korang nak try, boleh try..restaurant ni dekat bus station je..



    Lepastu, pekena coffee 434 pulak..serious lama sofia tak lepak 434 ni..memang last sekali ke sini dengan suami sofia..kalo dah dengan suami sofia dulu, memang sentiasa je try tempat makan baru..seronok sangat bile dapat spent time dengan die..




    Ibu sofia outstation time nih..dari ari Rabu sampai lah Sabtu..so, bile ibu tak de..untuk masak proper macam ibu selalu buat tu tak lah..lagi pun tengah hari tuh abah ade jemputan sampai 4 buah rumah..abah pergi dengan Haziq n Chibby..jadi, memang tak masak siang la..


    Tuh yang petang dalam pukul 5 ke 6 baru tergerak nak makan..jadi, sofia pun beri idea buat BBQ..haha lagipun kambing untuk BBQ memang dah ade kat umah..tinggal bakar and cari bahan untuk steamboat..




    Dapat bahan-bahan yang diingini terus buat..simple je cara kitorang makan..tapi yang pasti perut semua orang puas hati..hehe..super kenyang ya amat malam tuh..masing-masing jadi ular sawa dah..



    Family sofia memang rajin buat makan-makan macam ni bile semua balik berkumpul ramai-ramai..memang jadi punye nak makan-makan macam ni..tradisi ni sofia dah terikut-ikut dengan family side abah..diorang lagi rajin buat makan-makan BBQ ni bile semua balik..memang best sangat makan2 mcam ni bile berkumpul ramai-ramai..

    0 comments: