Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Hapuskan Ia

  • Thursday, July 26, 2012
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , ,
  • Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera






    Kawasan umah sofia sekrang tengah kecoh pasal nyamuk nih..pe lagi kalo bukan yang boleh kasik maut tuh kan..before sofia pergi bercuti last week, jumlah orang yang kena hanyalah 2 orang dan sofia cam buat dek je lagi..tapi bile this week iaitu semalam orang kesihatan datang umah2 untuk check jejentik..die kata dah meningkat 7 orang yang kena denggi..fuhhh cepat giler membiak nyamuk nih ekk..


    Sofia, adik sofia n Sarah alhamdulillah so far memang tak jumpa nyamuk..semut je banyak..agaknya sebab si Sarah tuh tengah darah manis kott :p


    Bila orang kesihatan tuh kunjung mula-mula tuh memang takutla kan nak bukak pintu sebab yang bagi salam tuh lelaki..dah la umah kitorang nih semua pmpuan, jangan arapla nak bukak..tapi lepas tu dengar suara perempuan pulak..kitorang berani nak bukak..pastu kasik diorang masuk dalam check semua tempat..alhamdulillah selamat..tak de jejentik..


    Even tak de, orang tuh still kasik kitorang ubat jejentik nih..suh kasik standby..die kata ade umah yang die check kat lubang salur air tuh boleh ada jejentik..Walaupun umah sofia takde, die suh kitorang tabur je ubat nih bile2..




    1 comments:

    Zie Madini said...

    bahaya tuuu demam dengki. mintak² sofia n family di jauhi drpd terkena demam tu. aminnn