Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Umrah 2012 {2} Tiba Di Jeddah

  • Friday, June 15, 2012
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , , ,
  • Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera..



    Dah beberapa hari dah balik..tapi suara sofia masih lagi tak keluar nih...aihh susahnya bile nak bercakap kat dalam office nih..huhu :((

    Sekarang nih baru lah rasa macam nak demam..sakit kepala and sakit badan..aishh..dah naik keje nih..memacam la kan..

    Sofia lama tak rasa demam macam nih lepas sofia kawin..kire dulu, bila tak sihat macam nih..ada la syuk yang sentiasa jaga sofia..even kitorang tak tinggal sama..tapi, syuk akan sentiasa call untuk make sure sofia ok..

    Penah dulu, tengah malam sofia kena sakit tekak sampai susah untuk bernafas..sofia call syuk sebab tak tahu nak buat apa..die yang tengah tido still bangun and make sure sofia dah terlelap baru die off kan line..ya Allah, sofia rindu sangat kat suami sofia..



    Oklah..tuh dari segi kesihatan sofia..sofia rasa memang dari dulu lagi..setiap kali sofia rasa tak sihat..memang sofia akan cari syuk..even jauh macam mana sekali pun..tapi sekarang nih terlalu jauh..sofia tak tahu nak buat macam mana nak cari die..


    Sofia berbalik cerita pasal perjalanan Umrah sofia..Gambar nih kitorang dah sampai Jeddah..tengah tunggu bus kitorang sampai..muka dah berkilat..nih kitorang dari Colombo..kitorang tak direct dri KL ke Jeddah..tapi transit kat Colombo..kat Colombo tuh..hurmm..tak apa-apa pun yang seronok..boringgg sangat bagi sofia la...




    Memang sangat sangat sangat ramai orang buat umrah..dari negara kita sendiri je dah tentulah ramai sebab terkena time cuti sekolah..dari negara lain pun sama..Ustaz yang bawa kitorang nih cakap, bila bulan Rejab, Syaaban memang ramai la umat Islam buat Umrah..dan kemuncaknya paling ramai bila Ramadhan nanti..fuhhh, yang sofia pegi nih je sofia dah rasa ramai gile..tak dapat bayang bile masuk Ramadhan dan bulan haji...ramai sungguh umat Islam di dunia nih sebenarnya..



    Ha nih dah sampai hotel kat Madinah..lepas Jeddah, kitorang terus ke Madinah..best sangat dapat hotel betul-betul belakang Masjid Nabawi..bila jengah je tingkap bilik..dah nampak pemandangan Masjid Nabawi dari atas...cantikkkk sangat pembinaan masjid nih...


    Time nih, kitorang dah nak pergi solat Subuh..dekat Madinah nih kitorang tak lama..dapat sehari je full..Madinah best tempat die..teratur dan sejuk sikit..




    0 comments: