Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Umrah 2012 {1}

  • Thursday, June 14, 2012
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , ,
  • Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera...



    Hari ni first day masuk keje..wahh rasa lain pulak bile dah lama cuti nih..

    For sure la rasa malas nak pegi keje tuh ade kan..sebab lemak sangat cuti lelama ni..tapi apa kan daya..harus juga kerja..

    Sofia rasa buat masa nih sofia akan publishkan gambar-gambar sewaktu hari sofia berangkat dan sepanjang sofia di Arab..

    Act kan, sofia tak tau pun kitorang nih ade ke Colombo..haha..memang banyak benda sofia tak tahu jadualnya..almaklumlah, semuanya sofia serahkan kepada family sofia..sofia hanya setuju je..hehe



    First picture nih, family member daripada side ibu yang hantar kitorang..sebenarnya, masa pergi nih, sofia ngan family sofia lambat sampai airport..haha kitorang semua terlajak tido..dah jadi macam citer home alone pulak..tapi nasib baik, ahli rombongan cukup..

    Family side abah yang lain dah standby untuk check in pun..kitorang nih la baru sampai..dengan time nih baru nak solat subuhnya..kelam kabutz gilers time nih..










    Gambar yang lain nih...dah lepas check in..standby tunggu flight je..muke memasing kelat..kelam kabut punye pasal..ala kadar je bersiap..

    Apa yang boleh sofia katakan dari pengalaman sofia kat sana..memang betul rasa tenang..seronok sangat berada di tanah haram Allah swt dan tempat sejarah para rasul..

    Cuma, kita dah biasa dengan cara hidup negara kita dan dibesarkan dengan cara kita..bila masuk ke tempat orang yang lain caranya..ada sikit kejutan budaya untuk sofia..

    Time sofia pergi nih, cuaca kat Arab sangat panas..masa tiba kat sana, cuaca around 49 celcius..sofia tak pernah rasa cuaca tahap ini..dan ini pengalaman pertama buat sofia..even sofia rasa family sofia yang lain pun..even baru 2 tahun lepas diorang pergi haji..keadaan kali ni amat berbeza..terutama dengan stuktur pembangunan sana..

    Nampak lah yang bile kita baru bape tahun tak datang ke sana, sure akan rasa terkejut dengan pembangunan mereka yang sangat cepat..

    Nanti, sofia share kan lagi cerita n gambar-gambar yang lain..ermm, sofia tak punya banyak masa arinih..koje banyaklah..sorry yer



    0 comments: