Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Madinah - Sekitar Masjid Nabawi

  • Thursday, June 28, 2012
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , ,
  • Assalamualaikum wbt...Ssalam Sejahtera...



    Sofia nak tunjuk sekitar perkarangan Masjid Nabawi..serious sangat besar dan sangat cantik..






    Langit dalam gambar tak nampak macam panas sangat kannn..Tapi sebenarnya, cuaca time nih dah menghampiri 50 celcius dah..




    Semalam sofia bukak laman web ohbulan, ada nampak gambar Julia ziegler pegi umrah yang mengatakan suhu kat sana sekarang 53 celcius..tapi, seriously, sape yang dapat pergi waktu Ramadhan dengan cuaca yang macam ni..sofia amat2 kagum dengan kekuatan mereka..




    Korang nampak tak yang macam payung-payung tuh...ha yang tuh memang akan terbuka bila waktu siang..yelah, panas kan..sebab kat bawah2 nih ramai jugak yang duduk..dan bila waktu sembahyang, ramai juga yang sampai solat kat kawasan luar nih..kat dalam dah terlalu ramai..tuh yang sampai solat kat luar..bila malam, payung nih akan kuncup..mak sofia kata, even yang dalam masjid tuh sendiri, bila waktu malam kadang-kadang bumbungnya pun akan dibuka..mungkin time sofia pegi nih cuaca amat panas..jadi diorang tak buka sebab on air-cond..




    Nih lah pintu masuk untuk ke Masjid Nabawi..gambar kat atas nih semua gambar perkarangan masjid bukan dalam masjid..ada banyak sangat pintu..setiap pintu ada no kodnya..kalo tak de kod..memang boleh sesat sebab gambaran setiap sudut semua sama..kalo kat Mekah, setiap pintu ada nama..




    0 comments: