Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Weekend And Tyre

  • Thursday, May 24, 2012
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , ,
  • Assalamualaikum wbt..Salam Sejahtera...



    Ohh..sofia lupa..time weekend yang lepas memang best..hehe syokkk dapat bersama Sarah..haha rakan sofia dari zaman belajar sampailah sofia kerja kat KL..lepas tuh bila pindah Johor dah susah sangat nak jumpa die..

    So, sekarang nih bile dah come back nih..act, tak delah come back mana pun..tapi dekat-dekatlah kan KL Putrajaya...

    Sofia lepaking dengan Sarah..kitorang merayap ke KL..niat di hati sebenarnya nak cari barang-barang yang kurang...tapi bila dah keluar tuh..lain pulak jadinya..



    Sofia tak suke driving di KL di hujung minggu..dengan jem yang azab..so kitorang naik tren je..mudah ringkas..tapi tak bestnye kene berasak dengan orang yang amat ramai ketika itu..

    Mana taknye..hari kitorang keluar tuh kebetulan adalah hari perlawanan antara Kelantan dengan Sime Darby..dan tahniah buat Kelantan di atas kemenangan korang..

    Sofia memang tak la nak tengok..jadi, tahu pun bila tengok berita dan apabila keluar time tuh sofia dan sarah rasa macam berada di tengah-tengah kumpulan semut merah yang..serious penyokong kelantan sangat ramai..pelbagai lapisan umur ada..dari yang budak..remaja..dan sehingga yang peringat warga emas..masih gagah untuk memberi sokongan padu kepada perlawanan tuh..kagum..kagum..

    Ha, bila nak keluar rumah, ada sorang pakcik tegur sofia, tayar kereta nih dah kurang angin..

    Haa??yeka? alaaa...tang angin nih memang jadi satu masalah buat sofia..haihhh sofia tak tahu nak buat macam mana..

    Serious sofia tak tahu nak pam tayar kereta yer..

    Tuh la dulu syuk dah banyak kali nak ajar tapi sofia buat tak nak tahu..sebab time tuh bagi sofia, apa-apa pun jadi, sofia akan cari suami sofia..minta tolong die..even jauh melalui telefon pun tak pe..asalkan die bagi instruction directly time kejadian..

    Tapi time nih nasib baiklah ada Sarah...haaa..penyelamat betul..dan kali nih memang sofia betul-betul kena tahu..



    Ape lagi..bila cakap ngan sarah sure lah kena marah dulu kan..hahaha..pastu baru die ajar..hehe

    Sarah cakap, selalu kene check angin tayar nih..tapi memang betul pun, dulu time kat Muar, bila antar check tayar, memang orang tuh pun cakap kena rajin check angin tayar and kena sentiasa make sure angin tayar tuh cukup..tuh salah satu cara supaya tayar kita tahan lama..

    Nih lah bila ada kereta..kene lah ngadap n tahu nih semua..

    Sekarang, sofia dah tahu pasal angin tayar..suka ^_^

    Tapi kan, bila pam tayar tuh..ade satu yang main kat kepala sofia nih..haishh macam mana kalo tetibe tayar tuh meletup??

    Serious sofia takut..jadi la macam-macam gaya cara sofia pam..asalkan sofia tak berada betul-betul ngadap tayar tuh..takutttttt

    Tapi gambar tak delah..hehe..time tuh tangan memasing dah hitam pegang tayar..sorry.....


    *All pictures credited to Google*



    0 comments: