Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Sebelum Labour Day

  • Thursday, May 3, 2012
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , ,
  • Assalamualaikum wbt..Salam Sejahtera



    Sofia kan tak sambung cuti Isnin ari tuh..pegi office sunyi nyee la aihh..ramai yang sambung cuti kat sini rupenye..sofia tak boleh nak sambung cuti sebab tengah nak kumpul cuti..huhu, kalau tak sure lah dengan sofia sekali joined diorang sambung bercuti..hehe

    Nama je tak cuti, tak sofia half day arituh..segala-galanya apabila time kat office tuh, sofia kena attack asthma bali..haihh kali nih susahnyeee nak nafas..nak kata aircond kuat sangat tak pun..sebab sofia langsung tak rasa panas..nak2 arituh sofia pakai jubah..lagi lah tak rasa sejuk pun..



    Yang nih inhaler hidung..nih memang setiap kali hidung sofia tersumbat, sure akan guna nih untuk lega kan hidung..sofia jenis malas nak sapu-sapu vick nih..leceh..baik pakai nih..cucuk je kat hidung..hehe..

    Nih suami sofia yang belikan time kat Sabah tahun lepas..aircond dalam hotel tuh tala ngam-ngam ngadap sofia..jadi pe lagi..sok sek la hidung yang akhirnya membawa kepada sesak nafas..hehe..suami sofia terus beli nih kat 7e deret-deret hotel tuh..

    Tapi sekarang nih macam dah kurang nak berapa nak jalan bile sumbat nih..agaknye dah immune kot..haihh

    Nak juga kena pegi jumpa doctor nih..sebab inhaler lama sofia dah abis..huhu..nak tak nak petang Isnin memang kne pegi nih..tak tahan sangat dah



    Register je nama..nurse kat hospital suh pegi bilik prosedur..rupenye kena sedut gas..lamaaaaaaa sangaaaattttt kena hidu..agaknye dah memang teruk la nih kot..

    Tapi bile lelama sedut oksigen tuh..sofia rasa macam 'lalok' sikit..rasa mamai gile..tak tau la kalo orang lain kan..

    Sofia rasa orang lain ok kot..sebab tengok ayah sofia dulu time masuk hospital ok je..tapi tak tahu sofia pulak selalu rasa lalok bila sedut oksigen nih..



    Serious lama gile doktor nak lepas kan time tuh..lepas check peparu, pernafasan semua..agaknya bile diorang dah puas hati baru kasik ubat..

    Dalam hati sofia time tuh, 'Ya, Allah..janganlah kena tahan wad pulak..'

    Serious takut..

    Bila doctor citer pasal ubat pulak..dulu sofia hanya pakai satu je inhaler yang biru tuh..pakai time kena attack je..nih sekarang doctor suh pakai yang chocolate punye sekali..

    Ayah sofia je yang pakai sekali dua nih..aishh, sekarang nih dengan sofia sekali kena pakai..Chibby cakap, along dengan abah boleh share ubat..haha

    Ubat yang makan punye pun ada..tapi tuh biase jelah.. + sofia dapat ubat gastric sekali..doctor kata gas gastric boleh buat kite kena serang asthma..ohh ye ke..agaknye la kot..sebab kalo perut sakit lepas tuh sure rasa nak semput..ingatkan tak de kaitan..hehe rupenye ade..

    Yang chocolate nih hanya picit pagi dan malam je..jadi tak payah la semuanya nak standby dalam handbag..buat penambah handbag je..cuma bawa yang biru and pil je..kire mana yang standby apabila kena attack la..

    Nih kalau suami sofia ada, sure die susah hati tengok ubat macam ni..sofia tak sampai hati tengok air muka die yang susah hati bila pasal kesihatan sofia nih..Tapi, even sofia selalu sakit..tetap die yang pergi dulu..tuh lagi buat sofia rasa sedihhh sangat bile mengenangkan memori time tak sihat nih..

    Semoga abang tenang dan bahagia di sana..insya-allah bila tiba masanya dengan izin Allah, sofia akan jumpa dan teman abang..Al-Fatihah~



    1 comments:

    amercorner.blogspot.com said...

    amer juga ade asthma gak , hahaha tapi time emergency je pakai inhaler tu , warna puteh , coklat dan biru. inhaler hidung tersebumbat tu xde plak dalam collection .

    Ade hari pi sabah. Amer lupa bawa inhaler . perghh hampir nak rosak percutian sebab cuaca sabah x menentu kejap sejok kejap panas.

    Meaning to say kaan naik kat tempat lembu kettle tu sejuk :D , and then naik lagi kat kawasan Gunung Kinabalu pergh memang sejuk. belum lagi naik ke puncak nye :D