Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Apabila Cuaca Panas

  • Tuesday, May 1, 2012
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , ,
  • Assalamualaikum wbt..Salam Sejahtera...




    Weekend sofia balik Muar..siapa yang balik Jumaat petang lepas office hour sure berhadapan dengan jem yang panjang..

    Bak kata member sofia, "dah macam ulat gonggok..."

    Tuh pun sofia keluar dari office 4.30pm..dekat highway pun still ngadap jem..tapi time sofia kene tak lah teruk sangat..cuma kenderaan tuh slow dan bila nak masuk area seremban, senawang kejap-kejap kang berhenti lah..

    Sama juga masa nak balik Putrajaya..sofia tak cuti Isnin kan..ingatkan ramai yang amik cuti Isnin..tuh pun masa balik pun sama..ngadap jem jugak..

    Kali nih punye hujung minggu sofia banyak keluar..tak banyak spent time kat umah..bayangkan ari Sabtu tuh, dari pagi pukul 8am je dah ke LHDN dan seterusnya uruskan apa-apa yang perlu disiapkan..sofia pegi ngan family sofia..

    Sampai lah maghrib..tuh pun dah terpakse nak ke pegi ATM..tapi Chibby ajak singgah Elephant Bean..


    Sorry..gambar tak bape clear sebab taken by BB..

    Kat sini, coffee la istimewanya..kopi 434..


    Nih gambar lama..time sofia dengan suami sofia..kitorang memang suke spent time kat kedai nih..dulu, siap konon-konon lepas jogging pun dh menyinggah kedai kopi nih..tapi cawangan lain la..bukan cawangan yang nih..

    Janji dapat hirup 434..


    Kat sini, bukan coffee die je pilihan kitorang..menu yang jarang tinggal set roti bakar..tuh biaselah..memang sedap..tapi, yang suami sofia + sofia paling suka mee hun goreng die..simple gile tapi sambal kat meehun nih yang memang fuhhh marvelous..

    Meehun die siap bungkus daun pisang lagi..tapi kalau datang belah petang ke tengah hari meehun die nih memang dah abis la..


    Bila dah petang tuh cuaca pun panas..al-maklum la..sekarang punye cuaca kat panas terik je kan..sofia pun layan Chibby, Iqa ngan Azirah kat Elephant Bean minum coffee ice..

    Sekali teguk je..fuhh rasa coffee tuh..sedaaapp..tambah pulak ice..wahh lagi la sampai naik sheik bak kata Iqa..

    Kalau sape-sape datang Muar tuh, sofia rasa korang should try minum kat sini..memang puas ati bagi sofia and family sofia la..hehe



    0 comments: