Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Somebody That I Used To Know

  • Friday, April 20, 2012
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , , , ,
  • Assalamualaikum wbt..Salam Sejahtera..



    Baru la sekarang nih sofia dapat jawapannya..dah lama nak tahu..tapi baru dapat tahu..selama nih setiap kali dengar, memang layan je tapi sofia tak amik pusing untuk dengar betul-betul..

    Kire dah macam masuk kiri kuar kanan la bile dengar..Tapi sebenarnya, sofia memang nak tahu sangat siapa nyanyi lagu nih..

    Tapi arituh bile balik dari Muar, dengan Syaza dengar lagu nih..terus cakap kat die carikan along lagu nih..wahh dengan pantas die dapat..tapi sofia tak sempat nak amik kat die..terus jadi pelupa balik..

    Lepastu beberapa ari lepas tuh, balik keje..dengar lagi lagu tuh time balik dari office..terus teringat Putri..sebab macam die penah buat status Gtalk tajuk lagu nih..



    Sofia : Putri, ko ada lagu gotye ke?
    Putri : Comel kan lagu tuh..nanti aku emel..

    Conversation sofia ngan putri tak lah sepenuhnya macam nih..cuma tang part minta lagu nih jela..hehe..Sofia excited gile nak dengar lagu tuh..

    Esoknya bila check email, ada lagu nih..wahhh suka..main lagu nih kat opis sepanjang masa..nasib baik akak kat sebelah nih cuti pregnant..kalo tak nangis die stress dengar lagu nih ulang-ulang..even lagu nih slow..tapi best..lagu die leisurely bagi sofia..

    Kalo korang nak tahu lirik die, click sini

    Dalam tuh make sure baca sampai bawah..baru korang tahu makna lagu nih..tapi tuh semua pandangan para pendengar la..



    Eah, tapi lagu nih tak ade kaitan dengan suami sofia..cuma dari segi tajuk lagu nih yer..

    Seorang yang sofia pernah kenal dan alhamdulillah perkenalan tersebut hingga ke akhir hayatnya..

    Insya-Allah, sofia berusaha menjadikannya yang pertama dan yang terakhir..


    Rasullullah SAW bersabda:"Wanita adalah kepunyaan suaminya yang terakhir." - click sini utk maklumat lanjut pasal hadith ni..

    Insya-allah, sofia akan pegang kata-kata ini..sofia akan cuba sedaya-upaya dan mohon kepada Allah swt, agar ianya yang terbaik buat sofia..

    Setiap sesuatu itu tak akan terjadi tanpa izin Allah swt..dan sebab itu, setelah sofia tekad, sofia mohon untuk Allah swt izinkan dan ianya yang terbaik buat sofia..

    Sofia bukan lah baik..apa tah lagi terbaik..tapi, untuk suami dan keluarga..sofia akan cuba yang terbaik..


    4 comments:

    QASEH ALYN said...

    alyn pun suka dgr lagu nie...=)

    Zie Madini said...

    tak pernah plak zie dgr lagu ni. hehehe. skrg ni zie jarang dh dgr lagu..huhu

    psstt..zie pun yunk. nk try jd yg terbaik buat suami dn keluarga :)

    Isteri kepada Suami said...

    Qaseh : kannn..lagu nih best

    Zie: hehe..xpela..zie tgh pregnant..xblh dgr yg sembarangan hehe..insya-allah sofia tahu zie blh jd yg terbaik utk mereka :)

    lily lotus said...

    semoga yg terbaik akan hadir dalam diri kita ;)