Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Review Movie : Dark Flight

  • Monday, April 9, 2012
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , ,
  • Assalamualaikum wbt..Salam Sejahtera...



    Selamat kembali bekerja!! Happy Mondays!! (happy la sgt semua orang bile Isnin nih..)

    Fuhh..weekend sofia kali nih serious punye berehat..memang terbaring je..hampir-hampir perancangan weekend yang dirancang tidak berjalan..hampir-hampir la..tapi akhirnya, alhamdulillah..berjalan jugak.. ^_^

    Sekarang nih sofia dah mula rasa film-film yang sedang ada kat movie nih dah kehabisan..mana tak nya..bak kata adik sofia, seminggu je dah sampai 5 kali die ulang-alik Alamanda tuh untuk tengok wayang..

    Film yang last sofia ngan Azirah tengok adalah citer nih ha...Dark Flight..tapi kitorang tak tengok yang 3D punye..2D je..rasanya kalo yang 3D mahu lelap la jugak kitorang nanti..




    Citer nih berkisar kapal terbang..nama pun flight kan..mestilah pasal kapal terbang..pasal macam mana sebuah kapal yang penuh misteri tapi asyik bertukar negeri je..

    Dalam citer nih la baru sofia tahu, yang kita nih sebenarnya beli kapal terbang dari negara luar..kalo dah kite beli, sure lah yang second hand punye kan..heeee..kalo jadi macam dalam citer nih memang seram la kan nak naik kapal terbang..


    Sebenarnya, citer nih boleh di kategorikan horror comedy tau tak..memang lawak gile lah kan...dengan gaya pramugara + pramugari die..

    Dan yang paling sofia tak sangka, company tuh boleh amik yang jenis tukar jantina nih jadi pramugari..ohhhh...satu perkara yang sofia tak tahu plak la kan..

    Mula-mula tengok pun macam confused, eah nih pramugari nih lelaki ke perempuan..pastu dengar suara bukan main lembut je kan..jadi mengukuhkan lag rasa..ohh tuh perempuan la kot..

    Haaa..sekali time kelam-kabut kena kacau hantu tuhhh..hambik...keluar suara jantan die..haha..memang tergelak semua dalam panggung...



    Sofia rasa, nih la satu-satu cerita yang sofia n Azirah tengok bising-bisng..memang kitorang ketawa + cakap-cakap tuh ini..ada je yang tak kena lah kan..haha

    Act sebab dah tak ada movie yang best dalam list..jadi tuh yang bantai je tengok citer nih..nak kata tak sedap sangat tuh tak lah...tapi sekadar untuk merehatkan minda n saja untuk santai-santai..cerita nih boleh la di layan..

    Siap tak nak tengok malam..sebab takut nanti tak berani nak rumah..sekali, tak takut mana pun cerita nih..haha

    Ohh ye..part yang paling lawak..cara pramugara + pramugari diorang nih bagitau penerangan yang bila berlaku kecemasan..memang superb..tapi kalo betul-betul diorang memang buat macam tuh, rasanya siapa yang penumpang first time naik flight, memang tak faham ntah apa yang diorang menarikan dengan alat kecemasan tuh..



    Boleh lah nak letak 2 bintang dari 5..



    0 comments: