Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Retro With Lomo

  • Tuesday, April 10, 2012
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , ,
  • Assalamualaikum wbt..Salam Sejahtera..



    Kamera sekarang nih dah macam-macam dah..memang canggih-manggih..hebat-hebat..

    Dulu dari yang jenis film..lepas amik gambar, kena hantar kedai cuci film tuh..yang tak bestnya bagi sofia yang jenis film nih, sekali salah snap..dha rugi kena hantar cuci termasuk part yang tersilap snap tuh..tuh kire disadv nye la bile kita pakai jenis film nih..

    Lepas tuh muncul pulak jenis digital..yang pakai memory card..yang nih ade penjimatan sikit sebab kite boleh pilih gambar mana yang nak di cuci + bila snap yang tak cantik, kite boleh repeat balik..boleh delete je dari memory pastuh amik balik picture yang baru..

    Kire tuh peredaran zaman kamera dari film ke digital..tapi, still bergantung kepada individu yang mana pilihannya..maybe pada mereka yang film lagi seronok..mungkin lagi cantik mutu gambarnya..sofia pun tak pasti sangat dari segi mutu-mutu nih sebab sofia bukan lah professional cameraman..tak ada ilmu langsung pasal kamera nih..




    Ha, sekarang nih..dah naik balik zaman-zaman kamera yang guna film nih..

    Act, sofia rasa dah lama juga baik..sebab masa sofia kawin dulu pun..member-member sofia datang guna instax..tuh pun guna film jugak..tuh film nye agak mahal la..tak mengagak pulak tuh mahalnye..

    Pastu adik sofia pulak, sorang ngadap instax..sorang ngadap si lomo nih..

    Yang ngadap lomo nih, Syaza..die kan course Sains Marine..kena ada kamera untuk di bawa dalam laut..nak beli sony yang boleh masuk dalam air tuh mahal sangat..untuk die as student kan..

    Jadi tuh yang end-up beli kamera lomo..



    Kamera lomo nih ade cover yang macam-macam..ikut saiz kamera dan kamera nih memang boleh di bawa untuk diving..tak masuk air pun kamera nih bile dah cover..

    Untuk student yang amat memerlukan kamera jenis bawa masuk dalam air nih..kalau tak dapat beli yang sony tuh..tak pelah..korang still boleh buat assignment korang..

    Try la beli kamera lomo nih..lagi pun sekarang nih, tengah ada sale untuk lomo nih..75%!! Murah kan..

    So, bagi yang minat dengan lomo nih, boleh la click sini..



    0 comments: