Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Peristiwa Rabu 11 April 2011

  • Thursday, April 12, 2012
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , , ,
  • Assalamualaikum wbt..Salam Sejahtera..




    Selamat kembali bekerja!!

    Dapat cuti sehari pun jadilah..alhamdulillah..nasib baik pagi nih boleh bangun..takut jugak tak boleh bangun, takut sambung cuti pulak..hehe..

    Ohh sofia tak boleh ambik cuti sebarangan dah..kena jaga cuti yang ada..takut tak cukup pulak nanti..

    Ok..semalam..sure tahu apa yang paling hangat berlaku kan..dari pagi, mengenai pertabalang Agung baru kita..alhamdulillah..lepastu dengan berita penceraian melalui SMS..tak tahu nak kata apa..bagi sofia, masalah sentiasa bersama kita, tapi bergantung kepada kita macam mana nak atasinya..dan selagi mereka masih bernyawa, buatlah yang terbaik..kerana bila mereka dah tiada..tak guna menyesal sebesar zarah sekali pun..

    Dan yang paling hit la sofia rasa..pasal gegaran!! yesss!! sofia adalah antara yang merasa gegaran semalam!!



    Gambar kat atas nih bukanlah tsunami tetapi pembentukan langit yang terjadi seolah-olah seperti tsunami..ianya terajadi di Segamat pada bulan December 2011..

    Semalam petang, sofia tengah layan supernatural..so ingatkan nak habiskan episode tuh, pastu baru la pegi solat Asar..tapi tengah landing-landing..sekali rasa pening macam beralun-alun je..hishh apa yang tak kena nih??

    First yang ada dalam kepala sofia time tuh..dah tiba masa aku ke ek?

    Sumpah sofia tak terlintas pun pasal tsunami..satu, cuaca kat putrajaya semalam memang ok..panas biasa2 jela..jadi sofia tak bajet pun tsunami..

    Lepastu sofia bangun, tengok solex mangga gril pun goyang-goyang..ermm, sofia nih nak pitam ke ape..serious makin pening kepala pulak tuh..sofia tengok luar..ermm..macam tak ade apa-apa pun..

    Hishh time tuh sofia dah mula rasa tak sedap hati..sofia sorang je ke yang kena..atau memang betul dah tiba masanya..time tuh barulah teringat, minta lepaskan sofia dulu sebab belum solat..sofia rasa takut sangat nak dijemput Malaikat Maut sedangkan sofia tangguhkan arahan Allah swt..subhanallah..memang time tu buat sofia rasa gelabah sangat-sangat..insaf sangat!



    Sofia solat..lepas tu on tgk TL..ohh nampak member sofia update pasal ada gegaran kat acheh ada gempa 8.9 skala..

    Wohhhh...patutla tadi rasa gegar..tapi dalam hati nih, still rasa serba-salah..bayangkan kalau betul-betul Malaikat Maut jemput time tuh..sebenarnya bukan pun kita boleh minta tangguh ke apa..dh itu masanya..tuh la masanya..sofia betul-betul rasa takut nak postponed waktu solat dah..

    Im trying to be punctual for solat..

    Seperti yang diramalkan oleh semua negara..tahun 2012 nih kejadian lagi besar..dan ramai juga yang mengatakan pasal kiamat..tetapi, hanya Allah swt sahaja yang tahu apa sebenarnya..bila sebenarnya kiamat nih..

    Selagi belum tiba masanya, bagi sofia, Allah swt masih memberi kita peluang untuk bertaubat..

    Btw, gambar yang kedua nih, memang sewaktu tsunami terjadi..kalau korang nampak..air laut mula-mula disangka surut..dan menyebabkan ramai orang ke tengah laut..tapi lepastu tetiba ombak besar datang..

    Sesungguhnya, setiap apa yang berlaku..tiada yang mustahil..bumi ini hak Allah swt..DIA berhak buat apa sahaja..dan itulah kebesaran Allah swt..

    0 comments: