Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Kesukaan Jadi Punca Kematian

  • Monday, April 23, 2012
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , ,
  • Assalamualaikum wbt..Salam Sejahtera...



    Selamat Kembali Bekerja..Selamat Berhari Isnin!!

    Kali nih sofia nak share pasal satu makanan nih..kire fav lah jugak makan nih..yang paling sedap bile dapat dengan nasi panas dengan telur goreng..fuhh memang sedappp sampai menjilat jari wokey...

    Kat rumah sofia memang ada je standby..in case kebuntuan nak masak ape..memang S.A.R.D.I.N lah jawabnya..

    Tapi, lepas sofia baca kisah sardin nih..sofia fobia gile nak makan..



    Act, bukan sekali nih sofia dapat tahu pasal sardin..even ayah sofia pernah mengamuk bila nampak first time sofia masak sardin..time tuh memang tetibe rasa nak makan sardin..abah marah gile2 punye..

    Pastu tengah marah tengah on call dengan syuk..hah sudah..dengan2 syuk sekali tak kasik sofia makan sardin..

    Tapi, bila syuk tak de..duk umah sorang..beli pun sendiri..ape lagi..sardin lah bahan utama yang harus ada selain maggi hehehe..

    Tapi sekarang insya-allah, sofia taubat nak makan sardin..Nak tahu macam mana rasa taubat sardin nih muncul? click sini

    Selama nih, abah ibu bising ngn suami sendiri tegah, hamik jugak..tak rasa cuak ke ape..tapi sekarang..nih juga yang buat pintu hati nih terbuka untuk berhenti amik sardin..

    Nak ikutkan sofia nih tak payahlah pikir pasal rahim ke ape..sebab tak mengandung kan..tapi, part nak tanggung sakit tuh yang sofia payah and buat sofia takuuut sangat..

    Sakit yang ada nih pun kadang-kadang buat sofia rasa tak mampu..ape tah lagi nak tambah kan..lagi bila kenangkan..sofia duduk sorg..apa-apa jadi, sofia tak tahu dan sure tak ade sape yang tahu..sofia takut kalau kata nyawa sofia di tarik waktu sofia sorang-sorang..huhu tak tahu macam mana..siapa nak uruskan jenazah sofia..

    Kalau nak ikut kan juga, boleh je anggap benda nih salah satu cara sofia nak cepat jumpa suami sofia kan..tapi, bila tenung balik niat n cara nih..ianya lebih kurang seperti membunuh diri..dan Allah swt laknat kita..dan ni akan buat sofia terpisah terus dari suami sofia..sofia tak nak..

    Cukuplah berpisah kat dunia..sofia tak sanggup nak pisah kat akhirat di mana alam yang kekal abadi..sofia tak nak..

    Pilihan sofia yang ada nih, bukan lah untuk sekarang, tapi perancangan akan datang..

    Kita perlu merancang kan..supaya kebahagiaan yang kekal abadi hak kita..


    2 comments:

    Myra Jay said...

    MJ kekadang tu makan gak Sardin, tapi takle selalu, tau tak berapa elok..

    Zie Madini said...

    zie tak dpt nak mkn sardin tu taw sofia. bau hanyir giler zie cium :( dulu kecik² its was my fav..hehe