Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Coffee VS Milk

  • Friday, April 6, 2012
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , ,
  • Assalamualaikum wbt..Salam Sejahtera...


    Serious rasa sekejap gile minggu nih berjalan..sekejap je dah Jumaat...memang tak sedar..dah lah dengan kerja nye..dengan penatnya tak hilang-hilang..memang sofia tak sedar langsung masa berjalan dengan pantas giler...sofia rasa kali nih betul-betul tercicir kat belakang ERL la...

    Ape pun..even rasa masa berlalu dengan cepat..TGIF!!! (Thx God Its Friday)!!

    Sure ramai yang happy giler kannnn...

    Semalam sofia terbaca TL dari the star..pasal sebuah artikel yang mengatakan caffeine + exercise boleh bantu pencegahan cancer..




    Wahhhh!!! nih satu makluman yang baik...terutamanya untuk parents sofia yang amat-amatlah tak suka sofia asyik minum coffee nih..

    Tapi seriously, sofia memang tak boleh skip minum..esp time hari keje..sehari sekali itu kewajiban..+ kalau hari tuh mengantuk, kewajipannya akan jadi 2-3 kali sehari..tapi nih khas bila time kat office..

    Time cuti ke weekend pulak, cukup bagi sofia sehari sekali..kirenye, memang mesti hamik sekali la...

    Sofia tengah try nak carik balik artikel yang dari the stat tuh untuk share kan kat sini..insy-allah, bila jumpe sofia akan post kan..sebab semalam time baca TL tuh, sofia dalam lab..tengah busy..jadi tuh yang tak sempat nak amik link artikel tuh..




    Bila sofia bagitau kat Azirah pasal artikel tuh..Azirah memula buat muka pelik..tapi lepas tuh dia cakap, kalau tak silap dia la..ikut Islam, boleh sebenarnya amik caffeine nih cuma, kena seimbangkan dengan susu..

    Ohh baru sekarang la ekk nak bagitau..kalo tak dulu bila nampak along nih minum nes ke coffee pekat, ade je nak bebel kan...

    Ohh..pasal susu nih..memang betul..even kite tak amik caffeine pun, kita memang patut minum susu..bukan tunggu pregnant je..terutama bagi perempuan la..memang patut minum susu..

    Sofia memang amalkan minum Anlene nih setiap malam..puncanya bila lutut sofia serious punye sakit..memang rasa tak mampu nak berjalan langsung..sakitnya Ya Allah..memang sakit gile sofia rasa...

    Sofia sendiri dapat rasakan yang sofia memang kurang kalsium..bile kuku tangan dan kaki sofia amik masa yang sangat lama untuk panjang..bayangkan, kuku yang ada inai kawin tuh, dah dekat 6 bulan still ada lagi..

    Jadi, bila check..memang betul la kurang kalsium..tuh yang sebab musabab kenapa sofia amik susu tetiap malam..+ ianya bantu sofia tido dengan sangat lena..

    A'aa lena sangat sampai susah nak bangun pagi dah lepas tuh..

    Apa pun..amik coffee ke tak..susu tuh memang patut minum yer..lagi la kite nanti akan ada proses monopos tuh..baik lah standby dari sekarang..



    Selamat Berhujung Minggu..TGIF! TGIF!



    1 comments:

    Navaneetham Krishnan said...

    I have to agree with all that you have shared in this post, esp milk and the effects on our bones.