Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Turned Back My Weekend

  • Monday, March 5, 2012
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , ,
  • Assalamualaikum...



    Selamat berisnin kembali semua!

    Seperti biasa..isnin..ari pertama sofia bekerja untuk minggu ni..hurmm..biaselah..ari first..dimulakan dengan rasa monday blues..di kala bangun pagi..sungguh liat sekarang ni sofia nak bangun pagi..bukan tak nak pegi kerja..tapi cuma rasa tak nak tinggalkan bantal tuh mebuak-buak di kala bangun pagi..

    Sekali bunyi alarm tak de maknalah sofia nak terus bangun..sure postponed berkali-kali punyela..sebab tuh alarm sofia cepat bape minit ntah..sofia tak hingat..hehe..bila tengok alarm dh 6 lebih barulah mencecet bangun..

    Pastu rasa menyesal..hishh kalau tahu bangun awal..kan tak kelam-kabut..setiap kali ari kerja, memang nih la dialog harian pepagi buta..hehe..even kelam-kabut pun, alhamdulillah..still dapat sampai on time..hehe


    Weekend nih..apa yang sofia buat ek? ermm..tak ada apa pun..keluar berhibur hanya untuk movie marathon dengan Azirah dan Syaza je..selebihnya, hanya di rumah, depan tv..

    Perghh sungguh nikmat perasaan berada di hadapan tv..sampai nak bangun pegi dapur pun rasa tak mampu..

    Bila ingatkan balik..dulu, time suami sofia ada..weekend merupakan waktu yang sangat pack..super pack..sure ade je tempat yang akan kitorang pergi..


    Yerla, dulu..ada suami sofia..mana die pergi..sofia sure nak ikut..so, bila dah ikut..sure banyak tempat kitorang singgah..tak kisah apa jenis kedai ke tempat ke..sure masuk punye la..

    Lagi la bila ade kedai makan baru..confirm pasti kitorang akan try..


    Tapi sekarang, sofia tak berminat dah nak ke sane sini..keluar bersebab..sama ada beli barang atau pun kalau nak tengok wayang, sure adik-adik sofia akan ada..barulah sofia keluar...

    Sofia rasa even kalau nak window shopping pun..sofia macam dah kurang berminat..tak de pun feel nak shopping ke ape ke..


    Yang sofia rasa hanyalah, rasa nak duduk rumah..habiskan masa depan tv..mula-mula memangla sofia rasa bosan..boring gile..tapi lama-lama dah biasa dah..

    Rasa duduk di rumah sofia rasa lebih nikmat dari keluar..lagipun nanti keluar, ntah apa-apa je yang kita jumpa..sekali jumpa yang menyakitkan hati..dah tak memasal balik umah nak marah je..

    Jadi, baik sofia duduk rumah..keluar hanyalah bersama bodyguard-bodyguard sofia..


    Sunyi sofia bukan lah disebabkan tak keluar atau tak berhibur..sunyi yang sofia rasa adalah sunyi kehilangan suami sofia..sofia tak kisah sofia tak dapat berhibur..tak dapat ke sana ke sini..tapi yang sofia kisah bila suami sofia tak ada di sisi..

    Rasa rindu yang sofia nak tanggung..amatlah perit rasanya..sofia tak penah rasa bosan langsung duduk rumah..tapi yang buat sofia bosan bila terkenangkan suami sofia tak ada lagi di sisi..

    Bila dah terlalu rindu sangat kepada dia, sofia akan bukak video kahwin..bahagianya time tuh..sangat-sangat bahagia..dengan wajah-wajah family sofia yang tak abis-abis rasa tersenyum..cousins sofia yang happening..memang seronok waktu tuh..



    Bagi sofia, tiada apa yang lebih membahagiakan melainkan bersama kembali dengan Mohd Syukri Ahmad..

    0 comments: