Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Sekembalinya Ke Putrajaya

  • Monday, March 26, 2012
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , ,
  • Assalamualaikum...


    Selamat Hari Isnin..

    Seperti biasa..hari pertama bekerja..aihh..bila dah cuti lama..nih la masalahnya..malas gile rasa nak pegi kerja..

    Dah tuh, dah balik Muar lelama..bila balik Putrajaya balik..memang masalah..rasa kurang je rasa..hurmm..fitrah bagi sofia..lumrah kehidupan sofia..


    Ada satu perasaan yang lain sikit bila balik dari Muar kali ni..tak tahu lah apa..maybe sebab dah lama tak balik kot..

    Pastu semalam, on the way nak hantar syaza kat UKM, sofia rasa macam terlanggar kucing..serious sofia nampak kucing tuh melintas..sofia siap menjerit lagi..sofia tak sempat nak break sebab sofia nak buat U-Turn..mata nih sibuk le tengok kereta..sekali tengok depan je eah, ada anak kucing melintas..sofia sempat jerit je..

    Pastu bila tengok balik tempat yang sofia cakap ada anak kucing tuh..eah, tak ada-apa pulak..

    Syaza cakap sampah agaknya..tapi serious mata ni memang tak silap pun..memang nampak kucing...

    Sofia bukan apa..cuma takut anak kucing tu mati kena langgar..bila tak ada tuh, maknanya ank kucing tuh still hidup la kan..sure die dah ke seberang jalan..


    Dahla malam sebelum tuh, sofia mimpi nampak seseorang dan sofia bagitau family sofia..tapi family sofia yang lain tak nampak pulak..hurmm..

    Tak tahu la..mimpi nih kan mainan tido..maybe pengaruh dari kepala ngan hati sofia nih jugak kot..

    Tapi entah lah..sofia sendiri tak tahu apa yang sofia fikirkan sangat sampai mimpi yang macam tuh..


    Cuma, dari segi hati dan perasaan tuh..sofia memang tak boleh lupakan atau hilangkan rasa rindu n fikirkan suami sofia..

    Setiap hari..setiap kali bangun pagi..hati sofia memang terasa rindu sangat-sangat pada suami sofia..even pagi tadi..sebelum pergi kerja..sofia sempat peluk dulu baju die..

    Tak tahulah macam mana lagi nak bendung rasa nih..kadang-kadang sofia rasa putus asa pun yer..tapi, sofia berusaha hilangkannya..sebab sofia tahu tuh kehendak Allah swt..dan suami sofia adalah hak mutlak NYA..Allah swt lebih berhak ke atasNYA dan juga sofia..

    Kadang-kadang tuh, sampai rasa tak mampu dah luahkan macam mana dalam berdoa..hanya air mata je yang turun dengan penuh harapan, Allah swt Mengetahui segala isi hati sofia..




    Hari ni dah 278 hari suami sofia di sana..sekejap je dah hampir setahun..dan ini juga bermakna dah hampir setahun juga sofia menjadi isteri kepada Mohd Syukri Ahmad..

    Al-Fatihah buat Mohd Syukri Ahmad..

    0 comments: