Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Mc D Alamanda

  • Friday, March 9, 2012
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , ,
  • Assalamualaikum...



    Sejak akhir-akhir ni..ntah la kenapa sofia punye la buntu nak masak (act + malas juga)..dah tak tahu nak masak resepi ape pun yer..tapi untuk ngadap maggi kali nih pun tak juga..ntahla..sofia sendiri tak tahu ape masalah tekak ni..semuanya macam tak selera..

    Sampai bubur instant tuh pun ada sofia standby kan kot-kot kalo nanti tetibe meragam perut nih nak makan kan..adelah juga makan..tapi yang pasti makan tuh bukan kat umah tapi kat office..kat rumah sofia still tak de selera nak makan ape-ape..

    Cuma, bila sampai umah tuh..sofia rasa memang sangat-sangat penat..minggu ni keje pulak boleh la tahan..mana dengan JK KIK nya..mana dengan as editor jabatan lagi..lagi la dengan keje hakiki yang sekarang nak ubah polisi..ubah polisi maknanya, ubah la juga sistem..jadi, nak la kena ngadap hal nih dari mula..dari Fasa requirement sampailah sistem tuh siap dibina..dan perancangan nih bukan masa setahun tapi agak bertahun..so, dalam masa bertahun nih jugaklah sofia akan berasa sentiasa penat..tapi, tuh la periuk nasi kite..insya-allah, bagi sofia, selagi ianya pasal kerja, no hal la..sofia boleh bertahan..asalkan tak ada yang pelik-pelik kacau hidup sofia..syukur alhamdulillah..

    Sofia ada bising-bising juga kat twitter pasal nak cari daily supplement untuk lebih fokus n supaya tak rasa penat sangat..sofia ada juga google brand Blackmores tuh..untuk lebih fokus, diorang recommend Omega Brain..bila dah penat sangat sofia memang ada problem untuk fokus..asyiklah rasa mengantuk..masalahnya, bila mengantuk sofia dah sampai sofia sendiri tak sedar yang sofia boleh tertido..padahal tengah ngadap keje nih..ada sekali tuh, tengah minum nes pun sofia boleh tertido..

    Wahhh jauh pulak citer dah pasal keje pulak..

    Balik pasal makan..jadi malam tadi sofia end up pegi makan Mc D jelah..lagi pun kat Alamanda tuh baru jugak la diorang on balik lepas reservation lama sangat..dan si Azirah tuh pun free malam tadi..die la yang ajak ke sana..nak delivery tak de la plak aishh...


    Ok, nih bukan gambar sebenar di hari semalam..sofia sofia tweet dah gambar nya tapi gambar tuh dalam hp..tak boleh nak transfer ke pc sebab tak bawa USB nye..

    Sofia amik McDeluxe..serious tahap lama gile tak makan burger McD ni..before nih kalau tak ayam, bubur atau nugget je..tapi semalam sofia amik McDeluxe sebab kot-kot tekak nih nak terima benda yang dah lama tak hadap kan..

    Sekali...bertuah punye tekak..separuh je sofia makan..sofia tak boleh nak telan..mana lagi hala tuju burger tuh kalau tak kat Azirah..die la yang tukang habiskan..memang hebat meal die malam tadi..set ayam goreng + set Mc Deluxe yang sofia tak habis makan tuh..

    Bak kata syaza, "tuh nanti jangan sampai tak dapat bezakan pulak mana satu bola mana satu badan.."

    Sarcastic gile ayat tuh...nasib baik dua orang ni tak ngadap...tuh kalo syaza cakap direct depan syaza ade boleh jadi bertikam lidah diorang nih..tapi lepas tuh..diorang end up pertikaman diorang dengan gelak ketawa..nasib la kalo ade yang nampak gaya adik-adik sofia nih..memang boleh pening layan kerenah diorang yang tak stabil sentiasa tuh...






    Syokknyeee..esok cuti..rasa nak tido je manjang..tapi si Azirah dah bunyi suh ajak-ajak keluar pulak..alaaaa...dah la Sabtu banyak citer best..ohh ye..siapa dah tengok Devil Inside? best ke tak ekkk?? Nak tengok, tapi budak-budak nih tak layan pulak citer2 macam tuh...aishh!

    Lagi satu, bagi peminat Charles & Keith, sok cuti boleh la reramai pegi serbu warehouse die kat Subang..gile sale sampai 90%..rs syok bila dengar sale die yang bukan main hebat tuh tapi nak ke subang dengan membayangkan jalan yang jem area sunway tuh...ermm..kena la pikir billion kali mana lebih baik..hehe

    0 comments: