Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Kita Hanya Mampu Merancang

  • Friday, March 2, 2012
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , ,
  • Assalamualaikum...



    Arinih dah masuk bulan Mac dah ek..sedar tak sedar..masa berjalan tanpa menoleh belakang..sofia rasa macam tak terkejar dah masa sekarang ni..cepat betul ianya berlalu..

    Dan tanpa sedar, masa yang ada sofia banyak menghabiskan di pejabat, tanpa sofia sedar, suami sofia dah pun pergi 254 hari..sekejap sangat masa berlalu..dalam 4 bulan, genap lah setahun dia berada di alam yang kekal abadi..sofia kat sini sentiasa doakan abg sentiasa bahagia selamanya di alam yang baru..hanya ini sahaja yang dapat sofia lakukan untuk kebahagiaan abang..kebahagiaan abang, kebahagiaan sofia..

    Memang itu yang kami terapkan sepanjang kami bersama..apa pun masalah, apa pun kesenangan, kita akan tetap bersama..itu la yang diajar suami sofia..insya-allah setiap yang suami sofia ajar, sofia akan cuba praktikkan..


    Bila masuk bulan Mac ni, sofia yakin sangat terutama mereka yang ada anak and family, sure ada perancangan untuk bawa family korang jalan-jalan kan..yelah, hanya masa cuti sekolah ni lah korang boleh spent time yang betul-betul berkualiti untuk dihabiskan bersama keluarga..

    Weekend jarang, kadang-kadang tengah dengan family, maybe dapat call dari office ke..tak pun, maybe anggota family lain ada kerja, tak pun anak-anak yang masih bersekolah mungkin ada kelas tambahan..apa yang sofia perasan, zaman sekarang nih memang susah untuk kite mempunyai masa yang betul-betul berkualiti bersama keluarga kita..

    Tapi, masih yang ada dapat sepnt time dengan family..maybe situasi yang sofia cakap ni maybe hanya segelintir sahaja..


    Even sofia tak de anak..tapi sofia tetap akan cuba untuk ambil peluang cuti sekolah ni untuk spent time sofia dengan adik-adik sofia..dahlah sekarang ni pun jarang balik Muar..sekali balik pulak hanya dapat satu ari setengah je dengan diorang..sure la rasa tak puas kann..

    Punyelah sofia plan nk ambil cuti time cuti sekolah nih nanti..tapi sekali semalam dapat email dari bos pulak..

    Nama sofia tersenarai untuk kursus yang tarikhnya jatuh pada tarikh cuti sekolah..sofia tak mampu buat apa-apa..redha jela..

    Ya Allah..sesungguhnya, Engkau Maha Mengetahui..Engkau Lebih Mengetahui apa yang terbaik buat hambaMU..

    Jika ini yang telah ditetapkan buat sofia..sofia tak boleh buat apa-apa..insya-allah, sofia akan cuba rancang dan susun balik perancangan sofia tuh..insya-allah, sofia yakin, jika Allah swt izinkan dan benarkan sofia melakukannya..insya-allah, semuanya akan berjalan lancar..

    0 comments: