Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Ada Apa Waktu Hujung Minggu #1

  • Monday, March 12, 2012
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , ,
  • Assalamualaikum...



    Isnin kembali lagi setelah dua hari beristirehat..actually, sofia dah buntu tak tahu nak letak tajuk apa lagi untuk activity hujung minggu sofia..so, sofia decide nak guna ayat yang sama tapi number je berbeza setiap kali sofia bercerita pasal my activity on weekend..

    Adik sofia, Azirah pulak cuti ari Sabtu tu..tapi adik si Syaza pulak busy, ade contest decorate cake katanya..so tak la kami berkumpul macam selalu..kalau berkumpul tuh sure la movie marathon..boleh je kalau sofia dengan Azirah nih bantai tengok movie..tapi citer yang ade..sofia nak tengok tapi si Azirah tuh tak nak pulak..antaranya ialah Devil Inside..

    Sofia nak je bantai tengok sengsorang tapi review la dulu movie nih macam mana orang rate die kan..hurmm semuanya macam tak memberangsangkan je untuk tengok..kalau semua kata best, tengok sorang pun sofia tak kisah..


    Balik pada activity kitorang, Azirah dapatkan baby baru die..lepas ni dah tak pandang DSLR katanya la..

    Dah dapat Instax ni..tapi kang nak beli film die..hamik haaa...rm100 dalam tangan..kalau tak jangan arap dapat beli film die..

    Dah bagitau banyak kali yang film nih mahal semua..tapi die still nak jugak bende alah nih kan..nak buat camne..hamik la sane..janji duit awak sendiri yang keluar..

    Tapi nih pun bile dapat-dapat je instax die nih, telinga sofia dah dengar dia ngan angah die bertekak..angah die guna film die tanpa pengetahuan die..haha..pulak dh..nak gaduh pulak..kang ade yang kena halau turun kete kang..

    Nasib baik gaduh tak lama..


    Arituh, kitorang jalan area Bangi jelah..tuh pun tak semua seksyen kitorang jelajah..sebenarnya nak pegi basuh kete..tapi sekali hujan pulak..ok, cancel..

    Jadi terus ke restoran area Bangi untuk lunch..nak pegi D One Steak tuh..tapi..hurmm tengok-tengok macam baru bukak..kang tunggu die panas kan dapur semua..ade kebulur pulak kitorang ni..

    Jadi, sofia ngan Azirah ke D'Limau Nipis..memang sedap..tak de la pulak gambar kedai makan tuh..sedap sangat sampai lupa nak hamik gambar kat situ..plus air Limau Nipis Special die...memang superb sedap!!

    Rasa macam ice-cream Lime Vanilla tuh..lepas nih rasa nak pegi sane lagi je..cancel Mc D..sebab Alamanda dah bukak Mc D balik..hehe

    Lepas makan, amik Syaza kat UKM..kitorang pegi PKNS..saje tengok-tengok ape ade kat situ..sebab orang kata area situ barang murah..jubah..tudung bagai..katanya murah la..

    Tapi bila sampai je, ada Ust Don tengah bagi ceramah..mak aii..ramai gile..act dalam PKNS tuh ada pameran buku..mula-mula je sofia dengan adik-adik sofia dengar..tapi lepas tuh keluar la..berasak-asak sangat..sofia tak selesa..


    Sebelum balik, singgah Billion..satu-satunya supermarket dalam PKNS tuh..Azirah borong cadburry..giler melampau budak ni...beli sampai puluh hinggit dia abiskan untuk Cadburry die..

    Die cakap murah gile..chocette tuh rm1.80 je..ok, tuh memang murah..sebab sebelum nih kat johor pun dapat rm2..Putrajaya ape ntah lagi..rm2.40..Crunchie pun murah..super murah..dalamm rm2.40 tak silap..sebab baru ari jumaat tuh sofia beli kat Petronas Putrajaya..perghh rm4..tapi nak sangat telan..hamik jelah rm4 pun kan..


    Bila dah balik rumah..die cakap rugi tak beli banyak lagi...Punye la siap susun dalam peti ais susun-susun bagai..

    Die suke pulak tengok dalam peti ais penuh ngan cadburry..haa sofia suka jugak..sebab boleh ulang-alik peti ais tumpang makan sama..hehe...




    Alhamdulillah...Allah swt beri kami peluang lagi untuk bersama adik-beradik..menikmati segala rezeki Allah bersama..Insya-Allah, cuti sekolah ni, akan datang lagi adik-adik sofia yang lain untuk spent time bersama..

    2 comments:

    lily lotus said...

    wahh, borong cekelat ;)

    Isteri kepada Suami said...

    lily lotus : hehe..adik sofia kak yg kemaruk sgt dgn cadburry