Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

You Are Not Alone

  • Tuesday, February 21, 2012
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , , , , ,
  • Assalamualaikum...



    Malam tadi, sofia tengok tv2..citer ibu mertuaku..dulu, sofia tak suka sangat tengok citer P.Ramlee yang sedih-sedih ni..terutama tuh la..citer ibu mertuaku..tapi, sekarang sofia tengok..sebab sofia rasa macam mana rasanya bila kite tetibe terpaksa terima kehilangan orang yang kita sayang..


    Macam cerita P.Ramlee tuh, saat bahagia..tetibe terpakse terima keadaan bahawa isterinya telah pun meninggal dunia (walaupun sebenarnya isteri die tak pun meninggal dunia..kat situ ade kurang logik sikit la)..memang sakit..betul-betul sakit yang tak dapat nak luahkan rasanya..rasa tuh terpendam dalam diri..dalam dada untuk selamanya..peritnya..Ya Allah..tak dapat nak digambarkan dengan kata-kata..

    Lagi la bila dengar lagu-lagu dalam cerita tuh..subhanallah..sedih sangat..terutama waktu P.Ramlee buat show time die dah buta..time tuh ex-wife die pun ade tengok show die..memang sedih sangat lirik die..

    "..ku pandang kiri..ku pandang kanan..dikau tiada.."

    Sampai bila agaknya mampu sofia bertahan dengan keadaan macam ni...


    Bila nak pegi keje pagi tadi, dengar pulak lagu MJ, You Are Not Alone..waktu MJ meninggal dunia..time ade buat live untuk pengebumian MJ, waktu anak die yang perempuan ada bagi ucapan tuh..menitis air mata nih dengar apa yang anak die cakap..yelah, anak yang amat rapat dengan ayahnya sure akan rasa loss bila tetibe ayah die meninggal..kehilangan sesuatu yang tiba-tiba nih, memang perit untuk ditelan..tapi, itulah hakikat..kena telan juga..

    Another day has gone
    I'm still all alone
    How could this be
    You're not here with me
    You never said goodbye
    Someone tell me why
    Did you have to go
    And leave my world so cold

    Everyday I sit and ask myself
    How did love slip away
    Something whispers in my ear and says
    That you are not alone
    I am here with you
    Though you're far away
    I am here to stay

    But you are not alone
    I am here with you
    Though we're far apart
    You're always in my heart
    But you are not alone

    'Lone, 'lone
    Why, 'lone

    Just the other night
    I thought I heard you cry
    Asking me to come
    And hold you in my arms
    I can hear your prayers
    Your burdens I will bear
    But first I need your hand
    Then forever can begin

    Everyday I sit and ask myself
    How did love slip away
    Something whispers in my ear and says
    That you are not alone
    I am here with you
    Though you're far away
    I am here to stay

    you are not alone
    I am here with you
    Though we're far apart
    You're always in my heart
    you are not alone

    Whisper three words and I'll come runnin'
    And girl you know that I'll be there
    I'll be there

    You are not alone
    I am here with you
    Though you're far away
    I am here to stay
    you are not alone
    I am here with you
    Though we're far apart
    You're always in my heart

    you are not alone
    I am here with you
    Though you're far away
    I am here to stay

    you are not alone
    I am here with you
    Though we're far apart
    You're always in my heart

    For you are not alone...
    Not alone ohh
    You are not alone
    You are not alone
    Say it again
    You are not alone
    You are not alone
    Not alone, Not alone
    If you just reach out for me girl
    In the morning, in the evening
    Not alone, not alone
    You and me not alone
    Oh together together
    Not not being alone
    Not not being alone

    Sofia berharap sangat dan sofia tak akan berhenti berdoa untuk terus bersama dengan suami sofia..

    0 comments: