Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

View From The Top

  • Sunday, February 5, 2012
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , ,
  • Assalamualaikum...



    Sofia tak update semua pun lagi pasal Medan tuh..bile tengah ada yang nak di share berderet pulak yang nak di share..pasal makan pulak sofia hanya tunjuk gambar-gambar nye je..nak kata mana tempat specific yang sofia makan kat sana tuh..sofia tak ceritakan sebab kitorang sendiri pun dibawa oleh pak supir kat situ..cuma bagitau yang kita nak makan yang halal..so, pak supir tuh bawa la warung mana yang halal..

    Sana kalo nak makan restoran boleh tapi susah sikit la..sebab orang kata, restoran ni campur masak yang halal ngn bukan halal..so, baik prefer yang ala-ala warung je..even warung tuh nampak macam kurang dari segi kebersihan..tapi, asalkan die halal..dah cukupla..

    Nak demand-demand, kite nih kat tempat orang kan..rasa macam tak layak pulak nak ber'attitude' macam tuh..


    Bagi picture yang atas nih..view nih time otw nak ke Berastagi..ke Gunung berapi..kita dengar macam takut je bila cakap boleh pergi kat gunung berapi..tapi, bila korang tanya penduduk area berastagi tuh..diorang  siap cakap, ohh, tak ada apa-apa pun..kalo ada pun kita cuma rasa gegar-gegar je..


    Pehh, kita nih kalo dengar gegar-gegar pun dah mencecet lari kan..sofia ingat dulu time study kat Matrikulasi..time tuh kes tsunami yang pertama yang malaysia kena tempiasnya tuh..memang time tuh Matrikulasi bergegar..tapi sofia je yang tak rasa pulak tuh..

    Even tak rasa, tapi dah semua mencecet lari keluar dari bangunan asrama, tak kan kite pulak nak duduk dalam bilik kan..sofia pun follow roomate sofia keluar asrama...


    Nih kat area hotel kat Berastagi..perghh time nih memang macet abis...jame teruk!!! Pak supir tuh cakap dari Medan city nak ke Berastagi cuma amik masa area 1 jam je, tapi time tuh...mak aiiii...rasa 4 jam perjalanan pegi..4 jam perjalanan balik..

    Ok! tak sanggup dah pegi ke area gunung-gunung berapi nih...sakit pinggang duduk dalam kereta..


    Nih antara view yang dapat kita tengok dari atas gunung...


    Juga view dari atas gunung tapi side lain...kat area sini semua gunung memang gunung berapi..


    Sofia pergi bersama mak, acap, kakja dan kak uda (dari kiri)

    Sofia dengan acap naik kita kat atas gunung nih..masa lalu kaki gunung dengan naik kuda nih, buat sofia rasa macam dalam cite The Mask of Zorro..berjalan naik kuda dalam kawasan hutan-hutan dengan cuaca yang sejuk...hehe buat rasa pemandangan yang sangat best...

    Pemandangan kat area sini memang cantik...tapi, cuma perjalanan ke sana je buat sofia rasa tak sanggup yang amat sangat..serious tak sanggup...sakit punggung + sakit pinggang = buat rasa sofia terbaring 24jam..



    Tips # Kalau nak ke Medan, tak perlu la nak guna Travel Agent..cuma baik book hotel dari Malaysia tapi tak perlu travel agent sebab korang sangat senang nak dapat supir bila kat sana..

    0 comments: