Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Time Is Precious

  • Monday, February 20, 2012
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , ,
  • Assalamualaikum...



    Dengan masa yang amat singkat sekarang ni..sofia tidak mempunyai masa yang banyak dan menyebabkan sofia tidak mempunyai peluang untuk meng'update' blog nih..ermm..nih pun curi-curi masa rehat sewaktu kursus nih..

    Banyak perkara yang berlaku..banyak decision yang sofia lakukan sepanjang sofia tidak mencoretkannya di blog..actually, sebelum ni, setiap entry seperti hanyalah paparan perkara yang dah berlaku..tetapi selalunya di penghujung setiap entry sofia akan selitkan sikit la mengenai apa-apa yang sedang sofia putuskan..

    Ianya tidaklah terlalu direct..kalau suami sofia ade, sofia rasa dia ngan sofia je faham kot maksudnya..tiada siapa yang boleh faham sofia sebaik suami sofia memahami sofia..dialah belian atau permata yang paling berharga yang pernah sofia miliki..insya-allah, sofia akan bawa nilai tersebut hingga ke negeri yang kekal abadi iaitu di akhirat nanti..sesungguhnya, amat sofia nantikan masa tersebut..hanya Allah swt yang tahu betapa sofia menghitung masa dan hari-hari yang berlalu untuk tiba ke masanya..

    Sofia cuba berhadapan dengan semua ini sendiri..yesz..im trying to standing with my own foot..sofia bukan sombong tak nak minta tolong orang tetapi bagi sofia..sofia tak suka menyusahkan orang lain disebabkan masalah sofia sendiri..sampai bila sofia nak berharap dan bergantung kepada orang lain..sedangkan bila tibe masanya nanti orang tu juga akan pergi? Sofia dah serik dengan apa yang dah berlaku pada sofia..sofia tahu ini ketentuan..dan dengan ketentuan Allah swt ini jugalah sofia meletakkan harapan dan pergantungan diri sofia hanya pada Allah swt..


    Orang boleh cakap macam-macam..tapi belum tentu dapat laksanakan apa yang mereka cakap..itulah yang sebenarnya..

    0 comments: