Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Al-Fatihah

  • Friday, February 24, 2012
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , ,
  • Assalamualaikum...



    Semalam sofia dapat makluman daripada geng-geng twitter berkenaan Faris yang telah pun meninggal dunia pagi semalam..Al-Fatihah..sofia doakan agar Faris bahagia di sana..kebahagiaan yang kekal abadi..

    Sedih..sayu bila lihat keadaan Faris..budak yang sangat aktif, tetiba boleh disahkan kena kanser darah dan segalanya berlaku tak sampai sebulan..dia bertemu dengan Maha Penciptanya..Allah swt sangat sayangkan die kan..

    Semalam bila tengok update mereka-mereka mengenai faris di hospital..Ya Allah, sayu sangat..keadaan yang lebih kurang sewaktu suami sofia di hospital dulu..lepas tu, terbaca pulak Twitter Kak Red suasana keadaan di rumah allahyarham..

    Rasanya faham sangat keadaan yang dialami family Allahyarham..segalanya terjadi dengan pantas dan tiba-tiba..pasti untuk berhadapan dengan suasana yang macam ni amat mengambil masa..bukan tak redha..tapi untuk berhadapan segala yang berlaku..seriously, perlukan masa..bukan mudah..

    Ada satu gambar saat akhir Allahyarham..melihat air mata yang mengalir tuh..ya Allah, hati sofia tersentuh sangat..apakah teramat sakit kesakitan yang dialaminya? Ntah bagaimana Allahyarham rasa ketika itu?

    Sofia tak tahu cerita lanjut mengenai Allahyarham..tapi, korang boleh baca segala cerita lanjut mengenainya di sini..kat link tuh ade tunjuk kad-kad kata semangat yang dibuat sendiri oleh abang dan kakaknya yang sentiasa memberi kata semangat kepada adiknya..sedih sangat bile baca kad-kad tuh..


    Al-fatihah buat adik Faris..Al-fatihah buat Mohd Syukri..Semoga berbahagia di alam yang kekal di sana..

    0 comments: