Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Sewaktu Ambang 2012

  • Thursday, January 5, 2012
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , , ,
  • Assalamualaikum..


    Semalam sofia ada post kan picture tulisan Allah kat langit kan..kire waktu tengah menggoogle pasal langit ciptaan Allah swt nih..sofia terbaca pada adelah dalam 2-3 blog..sofia tak ingat blog dari mana tapi yang pasti, bukan je Malaysian blog ade juga dari US..

    Semuanya berlaku pada bulan Disember 2011 cuma pada tarikh yang berlainan..

    credited to google

    Picture nih dari US..kalau tak silap sofia di Alabama..sofia tak berapa ingat exact tempatnya cuma yang pasti memang kat US..dan kalau tak silap sofia kejadia kat US nih pada pertengahan disember 2011..

    credited to google

    Picture yang atas nih pula di Labuan..

    credited to google

    Dan yang ini pula dari Segamat..

    Seriously terkejut bila sofia tengok kat Malaysia pun ada juga bentuk langit nih..sangat unik..kalau tak silap yang kat Malaysia nih punya pada hujung Disember 2011..tak silap dalam 29 hb rasanya...

    Bila tengok kejadian nih semua..seperti ada makna tersirat yang Allah ingin sampaikan kepada semua hamba-hambaNYA..yela, selalunya bila nak masuk tahun baru nih, kebanyakan kita leka dengan sambutan yang caranya bukanlah cara yang diajar oleh Rasullullah saw..dah la bukan cara Islam, lebih-lebih lagi apabila umat Islam sendiri yang sambutnya dengan cara moden..

    Sofia rasa, bila Maal Hijrah je masjid tuh penuh..sambut tahun baru dengan dimulakan doa awal tahun..bacaan yasin atau ayat Al-Quran..pada sofia, tak salah rasanya bila sambut tahun baru Masihi nih dengan cara yang sama..

    Setiap orang ada cara mereka tersendiri dalam melakukan sesuatu..dan memang sofia akui mengenai tuh..asalkan jangan kita tersasar dari akidah kita, pegangan agama kita..sebab kita nih semua hanyalah pinjaman..pinjaman dari Allah swt yang berhak ditarik oleh Allah swt pada bila-bila masa sahaja..

    Bagi sofia sendiri, sofia takut sangat, jika apabila tiba masa kita untuk bertemu dengan Allah swt, waktu dan masa tersebut kita sedang buat perkara tak elok atau berada di tempat tak elok..rasa seperti sia-sia je hidup..

    Dulu, sofia sendiri bukan jenis berfikiran seperti ini..tapi setelah segala yang terjadi betul-betul terjadi di hadapan mata sofia..sofia sediri mengalaminya..sofia rasa insaf sangat..sedih dan rasa rugi sebab hidup sofia sebelum ini dipenuhi dengan kelekaan sebagai hamba Allah swt..

    Apa pun yang terjadi, makna disebalik setiap kejadian itu, hanya Allah swt je yang tahu..termasuklah dengan pembentukan langit tersebut..

    0 comments: