Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Jika Dahulu

  • Tuesday, January 3, 2012
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , ,
  • Assalamualaikum...



    Sofia rasa masih sempat lagi sofia nak ucapkan selamat tahun baru pada korang since hari nih baru baru 3 Januari..baru? ermm...rasenye kejap je dah 3 Januari..sofia sendiri tak sedar dah masuk 3 hari kita di tahun baru..

    Sofia amat busy last week..busy dengan kerja sofia sendiri..then, weekend pulak family sofia datang Putrajaya..spending time with them memang buat sofia leka..

    Bila diorang balik, tinggal adik sofia yang baru setle spm je duduk dengan sofia sekarang..boleh la buat teman...

    Pada malam new year tuh, dari rumah sofia dah boleh tengok bunga api..tak payah la ke dataran ke konsert yang depan umah tuh..memang sesak area Presint 2 malam ambang tuh..nasib baik dari rumah dah boleh nampak dan rasa gegaran bunga api tuh..so, tak payahlah nak berasak semata-mata nak sambut new year..

    Yer, sebelum nih pun sofia tak penah ada perasaan untuk sambut new year..melainkan masa sofia keje KL dulu..ade jugak la jenjalan..suami sofia pun datang KL time tuh..tapi bila dah pindah Johor, tak de dah sambut..sebab Johor tak cuti...


    Apabila sebut new year buat sofia terimbas balik zaman sofia di KL dulu..suami datang KL untuk spent time jalan-jalan kat KL..time tuh 2010..memang seronok sangat-sangat time tuh..masa tuh, sofia rasakan masa sangat-sangatlah pantas..sampai bila suami sofia nak balik Johor tuh rasa nak nangis je nak pisah dengan die..

    Kitorang memang tak pernah pisah lama..dan sekarang ini lah yang paling lama..rekod kitorang..tak tahu sampai bila perpisahan ni..tapi sofia tahu ini sementara..bab nak menampung hati yang teramat rindu pada suami nih tak usah nak kata lah..memang amat-amat perit sofia nak lalui hari-hari..

    Lagi la sekarang nih..sofia rasa makin rindu sangat kat dia..tak tahu la..sekarang nih..sofia sentiasa teringat kat suami sofia..sentiasa..rasanya hilang hanya buat beberapa minit je..lepas tuh perasaan rindu yang teramat tuh muncul balik..

    Kadang-kadang bila bangun pagi tuh..terus teringat suami sofia..time tuh sofia rasa give-up sangat-sangat untuk lalui hari tersebut..rasanya ntah bila kitorang dapat berjumpa balik..bila sofia rasa tak mampu nak tanggung, sofia cuba pujuk hati nih..bahawa rasa ini tak lama..sakit dalam hati nih tak lama dan akan terubat juga nanti..hanya masa yang akan tentukan bilakah masa yang sesuai untuk kami bertemu kembali...


    Sofia tak dapat nak bayang macam mana sofia harus lalui hari-hari untuk tahun 2012 nih tanpa suami sofia kat sebelah sofia..

    Tanpa seorang sahabat, tanpa seorang pemberi semangat, tanpa seorang yang sentiasa mengubat hati sofia, tanpa seorang yang sentiasa bantu sofia sentiasa ceria..

    Kalau ikutkan hati nih..hishh memang tak mampu la...tapi, sofia akan cuba sentiasa ingat yang Allah akan bantu sofia..Allah akan ubat segala yang sofia rasa sekarang nih nanti..hanya Allah sahaja yang tahu bila masanya yang sesuai..hanya Allah sahaja yang tahu segalanya..segala yang sofia rasa dalam hati nih..macam mana sofia laluinya setiap saat..hanya Allah sahaja yang tahu..





    Ya Allah ya Tuhanku..hanya padaMU sahaja tempat aku bermohon, kurniakanlah aku kekuatan untuk mengharungi dugaanMU ya Allah..sesungguhnya, tanpaMU, aku tidak kuat dan tak mampu untuk terus bertahan..bantulah hambaMU ini ya Allah..

    1 comments:

    zey said...

    ada masa tgklah VC : Katy Perry- the one that got away.
    watching the vid teringat Along.




    Well.those feeling is spontaneous, we cant fight it, the more we fight, the more it will come again and again.... lepaskan saja. mengadu pada Allah.