Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Show Me The Meaning Of Being Lonely

  • Thursday, December 15, 2011
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , ,
  • Assalamualaikum...


    Arituh time keluar dengan adik-adik sofia weekend..syaza bukak cd koleksi lagu-lagu Backstreet Boys (BSB) dengan Nsync yang ada kat dalam kereta sofia..sofia memang minat sangat dengan 2 band nih..dari sekolah rendah sampai lah sekarang..insya-allah setiap lagu diorang memang sofia layan..even lagu dari 1st album diorang lagi..sampai sekarang masih sofia tak jemu dengar..

    Tapi, ada satu lagu dari BSB nih..sofia agak kurang layan dari mula-mula dia keluar..even video klip die pun sofia tak suka sangat..

    Tapi, bila arituh adik sofia bukak..hati nih tergerak tuk amati lirik lagu tuh..Show Me The Meaning Of Being Lonely..dan sekarang lagu tuh seperti sentiasa menyanyi-nyayi kat dalam hati nih..

    Kalau tak silap sofia, masa lagu nih mula-mula keluar dulu, lagu nih untuk Howie-D (Salah seorang anggota BSB) punya kakak yang telah meninggal dunia..kalau korang tengok video klip dia pun, memang sedih jugak la..pulak tuh ade juga part-part accident..untuk sofia..ianya mengimbas saat 1 Julai hari tu..saat yang sofia tak akan lupakan..


    Sofia sekarang susah sangat nak mimpikan suami sofia..adik sofia ada cakap mungkin sebab tempoh eddah along dah abis..pada sofia, even dah abis pun..sofia tetap isteri Mohd Syukri Ahmad..pada sofia dapat mimpikan suami sofia pun jadilah sebagai pengubat rindu nih..

    Tapi macam selalu kalau mimpi pun, bila mimpi untuk pegi mana-mana, sure suami sofia tidak akan bawa sofia..sofia penah cakap dalam mimpi tuh, sofia nak ikut abang..mana abang pegi pun sofia tak kisah, janji sofia dapat sama dengan abang..tapi suami sofia tak jawab pun..dia cuma tengok je sofia..

    Ada pulak, sofia mimpi sofia nak ikut dia, dia suruh sofia naik kereta lain..jangan ikut dia..

    Sofia tak tahu nak cakap macam mana lagi sebab dalam mimpi semuanya di luar kawalan kita..sekarang nih, setiap malam, sebelum tidur, sofia berharap sangat-sangat sofia akan mimpikan suami sofia..

    Show me the meaning of being lonely
    So many words for the broken heart
    It's hard to see in a crimson love
    So hard to breathe
    Walk with me, and maybe...

    Nights to light should soon become
    Wild and free, I could feel the sun.
    Your every wish
    Will be done.
    They tell me...

    Show me the meaning of being lonely
    Is this the feeling I need to walk with?
    Tell me why
    I can't be there where you are
    There's something missing in the heart

    Life goes on 'cause it never ends
    Eyes of stone observe the trends
    They never say forever gaze if only
    Guilty roads to an endless love
    There's no control
    Are you with me now?
    Your every wish will be done
    Then tell me

    Show me the meaning of being lonely
    Is this the feeling I need to walk with?
    Tell me why
    I can't be there where you are
    There's something missing in the heart

    There's nowhere to run
    I have no place to go
    Surrender my heart, body and soul
    How can it be you're asking me to feel
    The things you never show?

    You are missing in my heart
    Tell me why
    I cannot be there where you are

    Show me the meaning of being lonely
    Is this the feeling I need to walk with?
    Tell me why
    I can't be there where you are
    There's something missing in the heart

    1 comments:

    Mr. J said...

    hai . kakak i pernah bermimpi arwah saudara i..

    Dalam mimpi . kitorang nak balik kampung sama arwah.. tapi arwah cakap dia naik bot lain yang tak sama dengan kitorang....