Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Pentingnya Oksigen

  • Friday, December 2, 2011
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , ,
  • Assalamualaikum...



    Semalam sofia ada share pasal kepentingan oksigen bagi kite..baru pagi nih sofia dapat maklumat dari geng-geng twitter sofia mengenai Rara Zikry..

    Sofia tahu kisah dia nih memula dulu dari member sofia, Iqa..dia ceritakan pasal Rara nih..lepas tuh, sofia ada juga baca kisah-kisah dia yang orang letakkan kat blog ke youtube ke gambar kat internet nih..

    So, pagi nih, ade member sofia tweet yang Rara Zikry dah meninggal..Al-Fatihah buat Zarith Nadhirah..sofia doakan dia di tempatkan bersama dengan orang yang beriman..

    Subhanallah, dia meninggal hari jumaat kann..untungnyaa..

    Apa yang sofia tahu, dari apa yang sofia baca..dia di katakan kena serangan asthma..tapi selepas berada di hospital, dia di sahkan kena Hypoxic Ischaemic Encephalopathy dalam erti kata lain brain injury due to lack of oxygen because she had difficulty breathing..

    Dan siapa sangka, brain injury nih boleh terjadi even kita tidak mengalami accident..sofia ingat bila accident je akan berlaku brain injury nih..macam mana suami sofia pun mengalami perkara yang sama..cuma bezanya, suami sofia akibat dari accident..

    Sofia tak tahu nak kata apa yang sofia rasa bila baca kisah Rara Zikry nih..yer betul, setiap orang mempunyai dugaannya yang tersendiri..tapi siapa sangka dugaan dia adalah bahagian ini..sofia sendiri ada asthma..so, amat faham rasanya bila kita rasa susah untuk bernafas..

    First time kena asthma, sofia ingatkan nih ke rasa nak mati..tapi lepas tuh dia hilang..lama-lama sofia dah naik lali dah..tapi bila sesak dia makin teruk..terpaksa lah guna inhaler skg nih..

    Apa yang terjadi di sekeliling ini buat sofia terasa yang kematian kita, kita tak tahu bila..macam mana kita mati pun kita tak tahu..tidak semestinya kita sihat kita hidup panjang..semuanya kuasa Allah swt..Allah yang Maha Mengetahui segalanya..

    Sofia berharap sangat yang bila masa sofia tiba untuk di jemput Allah swt, sofia ingin pergi dalam tidur..kalau boleh di saat akhir, sofia nak semuanya di sekeliling sofia berjalan dengan biasa..

    1 comments:

    lily lotus said...

    sedih dgr kisah rara. from a happy go lucky girl, terus terlantar dan akhirnya dijemput ilahi...