Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Little Mermaid

  • Monday, September 26, 2011
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , ,
  • Assalamualaikum..


    Dah beberapa hari sofia tak update blog nih kan..ada je bende nih cerita tapi, dah bape kali try nk update..tapi tak tau nak mula macam mana..kadangkala sofia blh jadi hilang kata-kata sebab tak tau nak bagitau macamana..

    Baru hari tuh, sofia ada tengok citer cartoon Barbie, Rapunzel..fairytale..zaman kecik-kecik dulu sofia suka sangat baca buku2 fairytale ni..mcm Cinderella, Snowhite, Red Riding Hood dan macam-macam lagi..


    Tapi, ada satu fairytale nih sofia tak penah baca kisahnya cuma tahu sebab dulu kat TV3 ada keluar cartoon dia..The Little Mermaid..

    Tapi semua orang mesti tau kan kisah dia macam mana..rasanya majoriti fairytale semuanya happy ending..tapi tak dengan yang satu nih..kisah dia tak happy ending..

    Kisah percintaan mermaid dengan manusia yang akhirnya terpisah juga walaupun mermaid minta sepasang kaki..tetapi dia terkena simbahan air yang buat dia kembali jadi mermaid..tapi dia dapat juga merasai kehidupan seperti manusia bersama dengan putera yang amat dia cintai..


    Kisah mermaid nih buat sofia terfikir, percintaan di dunia nih tak ada yang mudah..pasti ada cabaran dan rintangannya..ingatkan semua fairytale happy ending, tapi ada juga yang di sebaliknya..

    Begitu juga kita manusia kan..kita berusaha pelbagai cara untuk kekalkan hubungan kita..dan apabila ianya diuji dengan kuasa ALLAH swt, tiada siapa yang mampu melawannya..


    Kisah kami berbeza tapi mempunyai jalan cerita yang lebih kurang..memang betul..tiada siapa dapat lawan takdir ALLAH swt..kita hanya merancang..tapi ALLAH swt penentu segalanya..

    Macam mana sebelum ini, jumpa weekend pun dah buat kami cukup terseksa..apa entah lagi bila berjauhan dalam jangka masa yang lama..

    Tapi, kita juga akan menyusul selepas ini..hanya masa yang akan menetukan segalanya..

    0 comments: