Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Di Ambang

  • Thursday, September 15, 2011
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , ,
  • Assalamualaikum...


    Hari nih sofia balik Muar macam biasa..weekend sebelum ni..balik muar..buat masa nih sofia tetap balik muar..entahlah..bila jauh dari muar, rasa lama sangat sofia tak ziarah kubur suami..rasa rindu sangat-sangat..kalo orang yang tengah kemaruk cinta, selalu cakap, kalau dah rindu tengok bumbung rumah pun jadi kan..tapi sofia punye lain sikit..dapat ziarah kubur pun sofia dah rasa cukup bersyukur dapat ziarah..tu je tempatnya..

    Entahlah sofia sekarang nih asyik sangat rasa rindu pada syuk..tapi alhamdulillah sofia masih boleh atasinya even masih terasa..tapi sekurang-kurangnya sofia boleh hide dari orang lain tahu apa yang sofia rasa dalam hati nih..

    Pada sofia cukuplah hanya ALLAH swt sahaja yang tahu..cukuplah pada ALLAH swt sahaja sofia mengadu sebab ALLAH swt lebih mengetahui segalanya even sofia sendiri tak tahu diri sofia..

    Nih balik Muar nih buat sofia teringat zaman duduk KL..setiap kali balik, suami pasti dah tunggu kat Sungai Mati kalau dia free..dia yang excited sangat tak sabar nak jumpa sofia setiap kali sofia balik muar..tak sabar tunggu sampai bustand..dia tunggu kat sungai mati..

    Nih balik kalo lalu kat tempat suami sofia amik dulu, silap-silap meleleh air mata nih..

    Memang sedih..tapi itulah takdir yang ditetapkan untuk sofia..inilah dugaan buat sofia..

    Insya-allah..even sedih..sofia tetap akan teruskan hidup ini dengan doa dan berserah kepada ALLAH swt kerana ALLAH swt yang Maha Mengetahui segalanya..

    Sesungguhnya Ya Rahman...
    Engkau mengetahui hati-hati hambaMu yang merindu,
    Merindu pada insan yang telah bersamaMu,
    Namun dia adalah harapan,
    Kerana kami pernah mengukir janji,
    Menaruh rasa rindu kami,
    Menahan rasa rindu kini,
    Yang ada hanya rindu padaMu, Sang Pencipta rindu,
    Hingga tiba saatnya,
    Rindu yang halal itu milik kami

    Hingga kami bersatu kembali
    Aminnnn...

    2 comments:

    Tihara said...

    Salam raya sofia,,

    semuga tabah ye sofia..awak adalah insan yg terpilih untuk menempuh ujian ini..

    Mr. J said...

    My God, Cik Sofia.. semoga bersabar ya.. Hari ni Mr J stay lama dalam Blog Cik Sofia .. Mr J baru tahu . Semoga Roh Beliau aman damai di sana.. banyakkan bersabar Cik Sofia..

    Regards,
    Mr Jacky Juing J
    http://www.pengeRindu.com