Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Terpaksa Berhenti

  • Wednesday, June 29, 2011
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , ,

  • Banyaknyeeee makanan....

    Sofia memang jenis bantai makan semuanya...


    Lepas tu, bila nak kawin dah mula kena diet...

    Memang stress bila kena diet...tapi kena jugak diet..sebab takut baju kawin tak muat pulak nanti...(alhamdulillah, baju kawin siap longgar lagi...hehehe)


    Bila dah habis semua majlis kawin and bertandang semua...sofia mula balik habit nak makan macam-macam...serious! rase macam luahan perasaan..sebab untuk kawen kena control makan...so, bila dah abis majlis rase macam memberontak nak makan semua...


    Time sofia pegi Sabah tuh, mr hubby yang perasan sofia asyik la nak makan je...tapi memang betul...asyik 24jam rase lapar je...


    Mrhubby sendiri pun naik gerun tengok selera sofia yang asyik nak makan je...

    Paling best masa nak guna lif hotel, bila sofia masuk je lif tuh jadi overweight...hishh!! lif nih saje nak sabotaj kannnnn...reject arr hotel nih...

    Lepas tuh, mrhubby siap cakap, 'nanti kang ade yang kapal terbang tak boleh nak terbang sebab ada yang berat sangat time balik nih...'

    Ceit!!!!!

    Saje je bagi statement macam tu nak kasi sofia hilang selera makan la tuh kannnn....

    Sofia rase statement tuh hanya berkesan untuk bila mrhubby berada di hadapan mata sofia je...hihihi...


    Tapi, mulai malam tadi...sofia dah mula mempunyai kesedaran tentang pemakanan sofia nih...agak risau jugak..sofia risau takut menjadi penyebab bila melibatkan isu pregnancy nanti...huhuhu...tak mao!!!

    Disebabkan ketakutan itu, mulai malam tadi, sofia dah mula balik aktiviti berbody jamming hampir setiap malam...

    Sofia tak mao la kurus..tapi sofia tak nak ada penyakit...

    Ya allah ya tuhanku..sesungguhnya hamba mu ini memohon hanya kepadaMu sahaja ya allah...
    Permudahkanlah segala urusan aku dan suami ku ya allah~~

    2 comments:

    Redbloodsnow said...

    hehehe...haaa diet mulai skrg ek yunk. zie skrg ni pun bdn dh menaik..adehhh! kena turunkan berat back ke 50kg...huhu

    [sutera kasih] said...

    pengantin baru kan, selera makan tu meluap2 sbb dh sah jd milik org hehe
    tp kena control jgk kak..jaga kesihatan tu plg penting :)