Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Termenung

  • Thursday, June 23, 2011
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , ,
  • Zaman sekarang nih, kes PJJ sofia rase bukan isu yang baru lagi. Ramai yang mengalami PJJ nih..dan apabila sekarang nih sofia merupakan salah sorang ahlinya..memang baru tahu la perasaan isteri-isteri yang mengalami nasib yang sama ni..

    PJJ = Perkahwinan Jarak Jauh..

    Banyak juga susahnya..terutama kalo kiter dah la berjauhan dengan suami..family pun tak de sama..jadi sebarang yang berlaku pada kita..hanya kite seorang diri yang tanggung..bayangkan kalau pregnant? Peh peh...memang tak tau la nak kata macam mana nak handle bila kena macam tuh..

    Dulu sofia ada housemate..die preganant tapi PJJ la..susahnye la haiiihhh...serious kesian sangat tengok keadaan die..mane dengan stress office..stress nak ngadap kerenah suami..baby lagi..kire bersyukur sangat-sangat sepanjang die pregnant tuh, baby die tak banyak buat masalah..syukur alhamdulillah..Kalo sofia, first of all, for sure susah sebab Pontian tak de speacialist untuk bersalin ni...even hospitalnya pun kalo ade problem sikit time nak delivered tuh, diorang siap boleh pass pada hospital JB..macam tuh nak suruh aku guna khidmat sini? hurmmm..minta maaf la...tak sanggup sangat...sebab dah penah dengar macam-macam kes...


    Untuk pregnant, memang akan guna specialist..ibu sofia sendiri tak pernah guna hospital biase untuk lahirkan anak-anak dia..

    Dari pihak en suami juga memang bersetuju untuk gunakan specialist dalam bab-bab pregnant nih..plus, kami dah pun mula buat appointment untuk consultation dengan doc sana untuk minta nasihat bagi keadaan kami yang PJJ nih...

    Banyak perkara kami korbankan hanya kerana PJJ

    Dah 2 hari sofia balik rumah..tiada siapa sambut..menonton tv seorang diri..makan malam pun seorang..cuma mengharapkan sms dan call tuh pun kena tunggu dia balik la baru dapat gayut. Tapi satu tabiat sofia sekarang nih, kalo gayut ngan sms..malas sangat dah..memang tak sama bila berbual face2face..sofia terus jam tak tau nak berbual apa kalo dalam telefon..

    Sedihnya mengenangkan nasib sekarang nih...bila lah dapat tukar berhampiran Muar nih...

    Tolong! ada sesiapa dari Melaka atau Muar yang nak tukar suka sama suka tak ke Johor??

    1 comments:

    [sutera kasih] said...

    bykkan sbr ya kak..kesian akak..huhu