Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Keseronokan

  • Thursday, June 23, 2011
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , ,
  • To Facebook reader, please click View Original Post, thank you :)


    Cuti lama......sape tak seronok kannn!! Tapi cuti yang panjang nih bukan lah untuk makan angin berbulan madu yerrr...cuma di kesempatan dah ke negeri orang seberang laut..tak salah kami selitkan agenda makan angin di sekitar Sabah bah..

    Sebenarnya, sofia ikut mr suami yang ade keje kat Sabah..secara tak langsung berkenalan dengan rakan-rakanya yang berada di Sabah...fuhhh...memang best..sebab dapat makan seafood dengan puas hati!!

    Agenda yang memang sofia tak akan lepas kan apabila mengunjung ke Sabah..for sure ke pulau-pulaunye yang sangat cantik...cantik lah..!

    Tapi, dengan masa yang amat singkat tuh, kami hanya dapat ke Manikan Island..


    Dari Jesselton Point, amik masa dalam setengah jam jugak lah naik bot..suke dapat naik bot yang adventure..di tambah pulak yang bawa tuh budak muda..en suami siap cakap, kalo kat jalan raya kite panggil mat rempit, sini atas laut, ada botpit..sebabnya, yang tukang bawa bot nih..memang pantang nampak bot ada sebelah die...sure die nak memecut je...

    Jadi bile die pecut, berlanggar pulak dengan ombak laut...memang berhentaman kuat lah kannn...tapi sofia rase, kalo yang tengah awal preggy tuh, janganlah naik, sangat bahaya sebab hentaman ombak dgn kelajuan boat tuh...memang terhentak-hentak badan kite dalam bot...

    Ha...gambar-gambar ni semua kitorang amik sebelum naik bot..sementara tunggu bot sampai...sape kate kat Sabah nih takde pondok telefon london..ade nih eaa...tapi telefonnye...hehe...tak boleh gunela...pondok je nampak molek lagi..

    Nih sepanjang jalan nak ke pelabuhan..tuh kat tepi yang ada banyak tiang tuh semua tempat naik bot..banyak sangat...rase dah macam kite nak naik bus kat terminal tasek selatan tuh...banyak gile station...bayangkan bape banyak bot atas laut kalo dah berderet macam tuh tempat bot menunggu...


    Tempat yang kitorang pegi kebanyakannya area dalam Kota Kinabalu. Lagipun sofia dah bagitau en suami yang baik kite amik hotel yang dalam KK sebab senang kite nak balik nanti. Flight kitorang time balik tuh awal pagi..sebab tuh tak berani nak amik tempat penginapan jauh-jauh..

    Tapi even KK pun, kami dapat merayap sampai ke Kundasang la...ke Gunung KK..tapi naik gunung tuh tak le..tak de laratnye nak naik 8.5 km ke atas sane...heeee...dh la cuaca sana sejuk...kalo pegi toilet kat gunung tuh...air die...mak aiihhh...rase mcm air batu je...


    Muke sofia yang dh naik...ape taknye...duduk rumah..makan siap...kenyang tido...gile mendadak naik...masuk office, banyak kain baju kurung dah tak muat!

    Pehh nih belum mengandung lagi nih dah macam nih!!

    "arghh!! abang, saya mahu ke London Weight Management..hantar saya ke sana la plzzzz!!"

    2 comments:

    Redbloodsnow said...

    EEE BESTNYAAAAAAAAAAAAAAAA :)

    [sutera kasih] said...

    ehhh akak pegi sabah ekkk?xgtau pun hehe kalo x, bley jmpa :)