Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Anak Dara vs Isteri

  • Wednesday, June 22, 2011
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , ,
  • Wahh..kali nih sofia punye entry tak de dah nak gune html code..tengah mode kemalasan nak taip code html yang panjang lebar...sebab tu, kali nih punye entry korang akan perasan lain dari yang lain..terutama dari segi size font nye la...memang jauh beza..tapi tak pela kannn...at least korang boleh baca...

    Dah lebih kurang 3 minggu dah sofia dah bertukar status ke isteri orang..sofia nikah pada 1 Rejab, arinih dh 20 Rejab..kire lebih kurang la tuh ek...senang ingat sebab kebetulan kene tarikh bulan islam yang senang ingat..hehe..so lebih prefer kire ikut kalendar islam lah yer...

    Perasaan setelah menjadi isteri?

    Ramai yang tanya sofia soalan nih bila dah masuk office minggu ni...hurmm, terus-terang sofia katakan...perasaan sofia? hurmm..tak de la rase apa sangat...cuma, sofia terasa tanggungjawab tuh makin bertambah la...dulu, tak perlu kisah sangat la makan minum pakai en suami, tapi kini semua sofia perlu aturkan..WALAUPUN kami pjj..dan ini termasuklah jugak sofia sendiri, dimana en suami la sekarang nih yang susunkan baju untuk sofia pergi office selama seminggu..dia yang rela hati nak gosokkan n pilihkan baju mana...bukan sofia yang suruh siap gosok semua..so, die tak akan tanye sofia arinih pakai baju ape..sok baju ape...sebab die telah aturkan...tu dari segi baju la..

    Dari segi masa pulang dari office...

    Dulu time anak dara, sofia tak delah kisah sangat balik pukul bape..ada masa lewat, lepas tu sambung datang balik belah malam...tapi kini, sofia amat kisahkan tuh semua...sharp 5pm..sofia akan shutdown pc dan office..disebabkan kami nih weekend je berjumpa, so, kalo ari biase tuh...balik masih pukul 5 tapi tak sharp la..melainkan en suami datang..WAJIB pulang at 5pm sharp! En suami tak kisah pun tapi...atas rasa tangguungjawab yang kita baru pikul itu, sofia rasa, sofia patut pulang awal...
    Tapi kalo hari Jumaat, back no normal la...memang WAJIB SHARP pukul 5 dah terpacak depan punch card tuh...sebab sofia perlu pulang ke Muar untuk berjumpa en suami dan keluarga...

    Pindah..

    Ramai jugak yang tanye, sekarang macam mana? sorang duduk muar, sorang Pontian..for sure, sofia rase sofia yang perlu pindah...sofia sendiri tak nak en suami yang pindah pontian..lagi pun family sofia sendiri tak nak suami sofia yang pindah tapi yang akan bergerak adalah saya sebagai seorang isteri perlu berada di sisi suami..ada jugak yang kata, zaman sekarang apa salahnya kalo suami ikut isteri..betul, tapi, saya sendiri akan hidup macam orang nomad..jawatan di pontian nih hanya beberapa tahun je..lepas tuh akan pindah jugak..setiap kali naik gred, for sure kena pindah..so, pada sofia buat apa nak angkut family yang ikut kita pindah..susah je...kesian diorang terpakse ke hulu ke hilir...so, conclusion...sofia tetap akan berpindah..

    Setakat 3 minggu nih...nih la yang sofia rasekan perbezaannye setelah bergelar isteri orang...dah la kite nih banyak travel, so, sebaiknya sofia nak jadi isteri solehah..agar sebarang berlaku nanti, sofia sentiasa mendapat keredhaan suami dan Allah...


    Amin~~

    2 comments:

    AmirFX said...

    Anak Dara ka Isteri yang menang? haha...

    [sutera kasih] said...

    best tak dh kawen kak?hehe