Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Busy + Stuck = Headache

  • Tuesday, May 17, 2011
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , ,
  • To Facebook reader, please click View Original Post, thank you :)

    Wahhh! lama gile kali nih sofia tak update...sofia sendiri tak sedar masa berlalu dengan sungguh dan amat-amat pantas sekali...seriously tak sedar..every single time penuh dengan pelbagai perkara termasuk weekend!! ohhh!! normally, weekend lah sofia akan gunakan untuk bermanja-manja kan badan dengan bangun lewat dan landing depan TV!!

    Sesungguhnya, saat itu amat ku rindui ketika ini!!

    Bayangkan, arinih wesak, sofia tak balik Muar, kalo tak..pantang ada cuti sure balik...ohhh, tak larat dah nak balik...sebab kalo balik Muar, for sure...masa rehat ku akan di rampas!!

    Ini semua gara-gara KERJA!! --> Office

    Bila balik rumah pulak, sibuk preparation untuk wedding sofia yang tinggal beberapa minggu je lagi..


    Kahwin?! Haha...rase tak sangka pulak yang sofia akan berkahwin tak lama lagi...dan ini bermakna, gaya hidup ku juga berubah...

    Ada lah a few thing yang sofia dengan Mr Syuk bincang dan kami ambil persetujuan...and for him...im trying to be the best wife!! Eah, isteri mithali + bekerjaya lagi...memang susah nak buat bila kami duduk berasingan...lepas kahwin, tak delah sofia terus pindah untuk tinggal bersama Mr Hubby...

    Tak mudah untuk pindah when you are gov servant.. Tetapi, apa pun..tanggungjawab isteri adalah berada di sisi suami...itu first thing yang sofia kena buat untuk melanngkah mencapai target sebagai seorang isteri nanti...

    Pada sofia, bukan perkara petik jari je..bukan perkara mudah untuk menjadi seorang isteri..terutama bila berjauhan...

    Macam sofia, kami akan bersama hanya weekend, means, setiap Jumaat, sofia akan balik Muar untuk bersama Mr Hubby..dengan keadaan lepas kerja, drive 2hours++..lepas tu, kena jalankan tanggungjawab seorang isteri...

    Tak kan tak masak..basuh baju Mr Hubby kan? kalo tak, sama je die tak dapat rase di jaga oleh isteri...So, penat macam mana pun kerja..tanggungjawab kita as isteri pada suami, memang kena juga buat....hurmm...sofia sendiri tak sure, larat ke tidak...tapi walau macam mana pun, kite tetap kena berusaha juga!!

    Apa pun...pada sofia, perkahwinan bukan perkara yang amat mudah! kena fikir bagaimana hidup kita untuk akan datang..

    Doakan sofia dapat menempuhi alam rumah tangga dengan dengan jayanya...aminnnnn~~~

    2 comments:

    Redbloodsnow said...

    samalah kitatahun ni akak berkahwin. cuma sofia awal lg dari tarikh zie..hikss

    psstt...will email u my address then ek :D

    lily lotus said...

    semoga semuanya berjalan lancar yer :)