Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Makan Lagi

  • Tuesday, April 5, 2011
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , ,
  • To Facebook reader, please click View Original Post, thank you :)

    Time balik dari beli kain arituh, sofia ngan family tak de nyelah terus balik...still ade mase..matahari pun masih lagi depan mata..hehehe...ape lagi...pi minum arr...tapi tak makan kat melaka pun...kat Muar je...

    Ibu sebenarnye teringin nak makan Tauhu bakar...nih yang singgah kat warung Bustand ni...tapi bila sampai, orang kat gerai lain yang jiran-jiran tuh cakap arinih die tak berniaga pulak...kecewa sungguh ibuku...


    Abah pulak suruh order Yong Tau Fuu pulak...sementara ordered tuh siap, kitorang pekene otak-otak dlu...memang selalu la...bila makan kat johor nih..mesti ada punye otak-otak...

    Fresh Oren nih sofia punye...dah kurang minum teh tarik...orang kata teh tarik lagi  kuat kasih up kan berat kite...

    I kene kurangkan lagi ye keincian di badan nih...semata-mata untuk baju wedding yang dah siap tuh..takut tak muat


    Chibby nih sebab dalam kereta tengah tido kena kejut bangun...tuh yang mata kuyu je nih..


    Nih die otak-otak Kempas..memang delicious beb!!! sedap hingga menjilat daun pisang taw!!


    Syaza yang gembira dapat pekene otak-otak...

    Sebelum tuh die pegi cecah kat Tek tarik die...ntah pe rase budak nih try...

    Tak selera sofia nak follow recipe die tuh...


    Tudung pun dah tertanggal sebenarnye time tido dalam kete nih...tuh yang bile tetibe ibu abah kata nak turun makan...main selempang je selendang...


    Yong Tau Fuu siap!!

    Abah ibu penuh harapan yang meninggi supaya yong tau fuu nih penuh dengan pelbagai jenis sayuran...tapi di sebakan chibby yang pegi pilih bahan-bahannye...

    Yong Tau Fuu nih major nye fish ball, telur, ketam dan banyak lagi bahan seafood dari sayur-sayur...

    Sofia nih seafood dah tak boleh makan...so, sure la sayur-sayur tuh jadi pilihan...Ohh ye...kalo kat KL dlu, sofia penah makan yong tau fuu die jenis yang kering...bukan bersoup macam nih...

    Tempat lain-lain, lain-lain cara...macam-macam rase...

    1 comments:

    Redbloodsnow said...

    EEEEEEEEEEEE LAMA NAH ZIE TAK MAKAN OTAK² TAW. KAT CNIE TAKDE JUAL :( SEDIH...