Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Drama

  • Wednesday, December 8, 2010
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , ,
  • To Facebook reader, klik je kat View Original Post ekk..atau..ke http://triplesmiley.blogspot.com ..time kaseh :)


    Malam tadi sofia tengok drama TV3 yang pukul 10..tajuk die 'Tempatkan die di Syurga' kalo tak silap sofia...sofia rase message yang di sampaikan dalam citer tuh memang sampailah kat sofia nih...

    Pada sofia..drama-drama nih semua..hasil idea dari kisah benar..kisah yang betul-betul terjadi di dunia yang nyata...banyak betul drama yang ada sekarang nih..maknanya macam-macamlah kisah hidup realiti zaman sekarang nih...macam-macam gaya ngan sikap orang...


    Berbalik pada drama malam tadi tuh...sofia tak tahu nasib sofia akan datang macam mana...dah kahwin nanti macam mana gaya hidup sofia...yang pasti memang tak sama lah kan...cuma perubahan tuh ke arah kiri ke kanan..tuh sofia berserah pada takdir...sofia hanya mampu berdoa untuk yang lebih baik...

    Ada masa..sofia sendiri jadi fobia..jadi takut nak hadapi masa akan datang nih...takut tak boleh nak hadapinya..tapi, sofia yakin..Allah tak kan uji umatnya kalo umatnya tak mampu nak hadapi..

    Ya allah....berikanlah hamba mu ini kekuatan untuk menghadapi segala ujian mu...


    Setiap dari kita nih..Allah uji dengan pelbagai cara yang tak mungkin sama...bila sofia tengok drama-drama kat TV nih...sofia cuba letakkan diri sofia pada watak-watak yang ada...kalo sofia jadi macam nih..apa yang akan sofia buat? kalo kat tempat die nih..macam mana nak hadapinya...

    Heeee....yang pasti...berat mata memandang...lagi berat bahu yang nak memikulnya....

    Harap-harap semua dugaan sofia mampu nak hadapinya...

    1 comments:

    Redbloodsnow said...

    haaa sofia. zie pun. klo pkir² camne lah zie bile dh kawen nnti....rase cuak taw....adoiyaii...hehe