Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Looks Fun!

  • Tuesday, November 2, 2010
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , ,
  • To Facebook reader, klik je kat View Original Post ekk..time kaseh :)

    Kerja...kerja..kerja..tapi, alhamdulillah..sekarang nih sofia dah boleh adapt cara kerja kat Kolej Matrikulasi..actually, bile masuk dalam Kementerian Pelajaran nih..bukan lah orang yang ada background aducation jer boleh masuk..yang takde pun boleh masuk..cume not as academic staff lah..

    Tapi..even non academic staff, kerja still super duper melambung eaa...sebab kiter lah yang sediakan laluan untuk proses PnP berjalan...


    Sekarang nih semua Matrikulasi tengah cuti...so, nih lah kesempatan pada staff espeacially bahagian pengurusan melawat tempat-tempat yang berkenaan...

    Antaranya, Library UTM...


    LAwatan nih sebenarnye khas untuk staf unit library KMTJ..tapi di sebabkan bile ianye melibatkan sistem...so..secara tak langsung sofia akan terlibat sama...


    KMTJ nih kan tak besar..so, staff nyer tak lah ramai...gile jauh beza seyh ngan UTM nyer library..staff unit library jer dah cecah 200++..nih kitorang..total staff satu kolej pun tak sampai 200...hahaha...


    Seriously, nih punye signage..sofia paling gemar kat dalam library UTM nih...ayat baik punye...


    Nih die...member sekamcing...sekepala...ha semuanye lah se..se.. haha...

    Nih la Pegawai Pustakawan KMTJ..Cik Iqa..


    Ha...nih bukan kain baju ke ape taw...tapi nih lah kain untuk buat buku-buku untuk jilid..kire cam time kiter kat Uni dli..buat thesis...cover kulit die...nih lah kainnya...gile mahal ekkk...patutlah jilid thesis dlu tuh kene bayar mahal...yang nih kalo tak silap..1 kayu nih 25K...


    Nih salah satu mesin untuk baik pulih buku yang dah rosak...mesin tebuk...untuk tebuk buku-buku tuh lepas di susun rapi...


    Lepas tebuk.kiter jahit...gile besar eaaa jarum die...benang pun benang khas...benang jala kot kalo tak silap namanya...

    Memang banyak sangat ilmu pasal library yang sofia dapat...tak sangka begini rumit proses kerja dalam library...dari mata kasar nampak cam simple jer....haaa...sekarang baru tau...

    1 comments:

    Kaseh NazLieza said...

    bgus...melawat smbil belajar kn..