Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Kereta Kemerdekaan

  • Tuesday, November 16, 2010
  • Isteri kepada Suami
  • To Facebook reader, klik je kat View Original Post ekk..atau..ke http://triplesmiley.blogspot.com ..time kaseh :)

    Wooo..tak sangka...ianya merupakan brand yang dipilih oleh vip-vip kehormat di Malaysia sejak 1957..ingatkan kereta nih kire zaman 90an baru masuk Malaysia...


    Yang sofia maksdukan ialah kereka Chevrolet...atau sofia selalu panggil ia Chevvy...konon-konon nama manja lah...

    Chevvy nih kereta yang digunakan oleh Tunku Abdul Rahman sewaktu beliau pengisyhtiharan kemerdekaan...


    Antik gile design kereta nih...nih kalo jual nih...fuhhhh...sofia rase boleh jadi lagi mahal atau sama mahal dengan kereta mewah yang lain...symbol kat chevvy sofia warna die gold...yang nih biru..pastu ada merah-merah sikit...cantik...dari jauh dah terserlah warna symbol tuh..


    See...betapa lamanya kereta nih kan...no flat die pun baru 4 alphabet jer...BE52..memang inilah kereta yang membawa tunku time kemerdekaan...


    Chibby cakap kereta nih macam kereta Batman...sebabnya, design kereta nih yang ada sayap kat belakang tuh...


    Tak dapat sofia nak bayangkan kalo sofia drive kereta panjang macam nih...macam mana nak amik parking...kalo lorong-lorong kecik...nak belok nak kene amik site...dengan kereta nih...sofia boleh jangka...untuk pertama kali..boleh jadi 10 kali die masuk hospital bengkel agaknye...


    Betul jugak kata Chibby tuh..macam kereta Batman...kalo hitam nih...sure boleh cakap kereta batman agaknye...

    1 comments:

    hobbitfossil said...

    sebab apa chevvy tunku pilih?
    BES2 = best tu
    haha