Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Ada Apa Dengan Twitter

  • Tuesday, November 16, 2010
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , ,
  • To Facebook reader, klik je kat View Original Post ekk..atau..ke http://triplesmiley.blogspot.com ..time kaseh :)

    Zaman dah maju sekarang nih...hub nak dapatkan maklumat atau berkomunikasi tak lagi hanya bergantung arap pada telephone semata-mata je...banyak sangat social network dah sekarang ada untuk kita berkomunikasi...


    Sofia sendiri menggunakan talian internet sebagai alat hububngan yang termurah sekali...kalo dulu free sms dari website ke handphone pun ada..sofia penah gune time study..incase nak contact member-member tapi takde kredit...ha..ape lagi...buka website tuhla...


    Banyak sangat sekarang nih cara nya..macam sekarang Facebook...salah satu cara yang super famous...kalo tengok user die...hampir seluruh dunia mempunyai akaun facebook...even PM kiter sendiri pun memilikinya..

    Twitter pun sama....sofia sendiri follow beberapa orang politik kita untuk mengetahui perkembangan terbaru isu politik kita...tak mestinye kiter hanya perlu baca paper..Kalo twitter nih kite tau direct info dari beliau...cuma perlu berhati-hati lah supaya kita tak follow orang yang salah lah kan...


    Twitter nih...dalam BB sofia pun ada...dalam laptop ape ntah lagi...memang sofia installkan application die supaya senang setiap kali on..twitter sofia ber'update'...

    Sofia lagi senang bertwitter dari facebook...kerana kalo Facebook..masa untuk die loading ade masa mengambil masa...compared to twitter application...only 1-2 sec semuanya telah berupdate dengan info yang terkini..

    Itu sebabnya sofia lagi suke bertweet...dan sofia telah sync kan tweet ngan facebook..kire setiap kali infor yang sofia update pada tweet..akan update jugak pada facebook...

    Tapi...setelah dikira-kira...sekrang nih...Facebook sofia pun tak lagi personal...so bile update secret things atau bergossip kat tweetet...agak bahaya lah kan sebab ianya sync dengan FB sofia...takpe...sync tu boleh kita buang..sebelum nih sofia penah tunjuk cara untuk sync kan FB ngan tweeter kan....nanti sofia tunjuk pulak cara untuk buang sync tuh...

    Sangat best tweet nih!!

    1 comments: